Zo is er voorlopig al een behaalde vaccinatiegraad van 73,49% bij de 18-plussers in de vier gemeenten. 

Zo is er voorlopig al een behaalde vaccinatiegraad van 73,49% bij de 18-plussers in de vier gemeenten. © elz Baldemore

Vaccinatiecentrum De Zwaan rondt kaap van 46.535 gevaccineerden

Mol, Balen, Dessel, Retie -

Het vaccinatiecentrum op site De Zwaan in Mol heeft vrijdagavond de kaap gehaald van 46.535 inwoners van Balen, Dessel, Mol en Retie die hun eerste prik kregen. De eerstelijnszone Baldemore had dat cijfer vooropgesteld voor de start van de vaccinatiecampagne.

Het totaal aantal gevaccineerde inwoners van de eerstelijnszone Baldemore bedraagt momenteel 48.207 gevaccineerden. Dat cijfer bevat ook de vaccinaties die buiten het vaccinatiecentrum zijn gebeurd, zoals in woonzorgcentra, het ziekenhuis en andere zorginstellingen. Zo is er voorlopig al een behaalde vaccinatiegraad van 73,49% bij de 18-plussers in de vier gemeenten.

Het campagnebeeld van de eerstelijnzone Baldemore.

Het campagnebeeld van de eerstelijnzone Baldemore. © elz Baldemore

Met de vraag ‘Ben jij één uit de 46.535?’ roept eerstelijnszone Baldemore sinds begin dit jaar alle inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie op om goed na te denken over de beslissing om zich al dan niet te laten vaccineren.

‘Eén uit de 46.535’ met bijhorend hartjeslogo vormt de kern van de lokale vaccinatiecampagne. Daarnaast stelt de eerstelijnszone vast dat er een grote vaccinatiebereidheid is bij de nog niet gevaccineerde jongere inwoners.  (mto )

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio