©  RR

Boot met Belgische toeristen betrokken bij dodelijk ongeval op Italiaanse Comomeer

Een boot met aan boord elf Belgische toeristen veroorzaakte vrijdag een dodelijk ongeval op het Italiaanse Comomeer. Hun speedboot vaarde over een andere boot. Een Italiaanse student van 22 jaar overleefde de botsing niet.

thv

Volgens de eerste verklaringen waren de drie Italiaanse jongeren gestopt met varen om wat van de zon te genieten op het water toen het ongeval gebeurde. Waarschijnlijk heeft de bestuurder van de boot, een jonge vrouw, van de 7 meter lange speedboot met 11 toeristen uit België aan boord de speedboot niet of pas veel te laat opgemerkt. Het is niet uitgesloten dat ze verblind werd door de zon. Of de jonge vrouw ook een Belg is, is voorlopig nog niet helemaal duidelijk.

De speedboot vaarde volgens getuigen letterlijk over de andere boot. Het slachtoffer werd dodelijk geraakt, de andere twee opvarenden vielen in het water toen hun boot kapseisde. Zij werden gered door de brandweer.

Het is onduidelijk of de Belgen aan het waterskiën waren, ook al was het schip daarvoor uitgerust. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de carabinieri van Menaggio die alle getuigen ondervragen en de betrokken jongeren onderwierpen aan een alcoholtest.

MEER OVER Meest gelezen