Marion Beauve en Jade Van Deun op de Grote Markt van Ieper. 

Marion Beauve en Jade Van Deun op de Grote Markt van Ieper. © rr 

Jade (17) mag ons land vertegenwoordigen op EK Beachvolley in Turkije

Malle -

Iedereen heeft de mond vol van het EK Voetbal, maar van 7 tot en met 12 juli staat in het Turkse Izmir ook nog het EK Beachvolley op de agenda. Tot haar eigen stomme verbazing is Jade Van Deun (17) uit Malle geselecteerd bij de ladies U20.

Kristin Matthyssen

Jade Van Deun studeert wetenschappen-wiskunde in het Sint-Jan Berchmanscollege in Westmalle. Ze speelt ook in de eerste ploeg van volleybalclub Amigos in Sint-Antonius (Zoersel). Omdat indoortrainen lange tijd niet mocht tijdens de coronacrisis, kreeg Jade vanuit Volley Belgium de vraag of ze niet eens wat wou beachvolleyballen. “Ik vond dat wel goed, om weer wat balcontacten te hebben”, vertelt de studente.

In de Kempen zijn er beachvolleyterreinen in Beerse, Geel en Balen. Op dinsdagavond traint Jade met Pro Volley mee. “Toen kwam het EK in Turkije ter sprake, en zat ik bij de selectie van de laatste 144, en daarna zelfs bij de laatste twaalf voor de U20. Maar dat ik effectief met de Waalse Marion Beauve zou worden afgevaardigd om als duo ons land te vertegenwoordigen op het EK, had ik nooit durven dromen. Marion zit op de Waalse topsportschool FVWB voor beachvolley. Zij heeft meer ervaring. Voor mij is beachvolley ook niet totaal nieuw. ’s Zomers, wanneer het indoorseizoen stilligt, doe ik wel eens beachvolley met vrienden. Maar dat ik naar het EK mag, had ik nooit verwacht. Zonder die coronapandemie zou ik niet zo veel beachvolley gespeeld hebben.”

Het beachvolleyteam Beauve-Van Deun heeft intussen een Facebookpagina waarop de prestaties gevolgd kunnen worden. “Zo bouwden we ervaring op tijdens een manche voor het BK op de Grote Markt in Ieper waar we met een wild card aantraden. In de grand slam kaapten we zelfs een mooie vijfde plaats weg.”

Ook dit weekend treden ze aan in een BK-manche in Kortrijk. “Ik wil er nu voluit voor gaan. Marion Beauve is een jaartje jonger. Door de coronamaatregelen mogen alleen mijn ouders mee naar Izmir, maar onze wedstrijden kunnen via livestream worden gevolgd.”

Als Lukaku en De Bruyne er niet in slagen België EK-goud te bezorgen, dan hebben we gelukkig met Jade Van Deun nog een ijzer in het vuur.

Volg het team Beauve-Van Deun op Facebook via ‘Beachvolleyteam Beauve-Van Deun’
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio