©  Dick Demey

Officieel: KV Mechelen huurt middenvelder van 2,5 miljoen euro van Lommel

KV Mechelen blijft zich roeren op de transfermarkt. Enkele dagen na de komst van de Kameroener Samuel Oum Gouet heet Malinwa nog een defensieve middenvelder welkom. De Braziliaan Vinicius Souza (21) wordt voor één seizoen gehuurd van Lommel SK.

Thomas Standaert

Souza won in 2019 de Copa Libertadores met Flamengo en werd een jaar later voor 2,5 miljoen euro gekocht door de City Football Group - het netwerk van de eigenaars van Man City - dat hem onderbracht bij Lommel. Bij de Limburgse tweedeklasser behoorde hij vorig seizoen tot een van de uitblinkers. Souza is een fysiek sterke defensieve middenvelder die ook uitgespeeld kan worden als centrale verdediger.

De club maakte de deal zaterdag bekend. “Vanaf ik wist van de interesse van KV Mechelen, heb ik meteen met mijn begeleider Joao Carlos (ex-Lokeren en ex-Genk) gebeld. Joao vertelde niks dan goeds over deze club. Vooral over de fans. Ik kom van Flamengo, he. Dus ik speel graag voor zo’n vurig publiek”, was Vinicius’ eerste reactie op de geel-rode webstek.

LEES OOK: Samuel Oum Gouet is de nieuwste zomertransfer bij KV Mechelen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer voetbalnieuws

MEER OVER KV Mechelen