Vicky stopte als vertegenwoordiger om haar eigen winkel te openen. 

Vicky stopte als vertegenwoordiger om haar eigen winkel te openen. © WOAD

Vicky opent baby- en kinderwinkel Celest in vroegere kledingzaak van Fleerackers

Rijkevorsel -

De werkkledij is verdwenen, de babykleding, het houten speelgoed en de cadeaus voor mama hebben hun intrede gedaan. Zaterdag 26 juni opent Vicky Remery haar eigen baby- en kinderwinkel Celest in de voormalige kledingwinkel van Fleerackers.

Wouter Adriaensen

“Ik ben zenuwachtig, ja”, zegt Vicky Remery. “Meer dan zes jaar heb ik als vertegenwoordiger voor een merk van kinderaccessoires gewerkt. Een topjob, maar ik ben 30 geworden, heb twee kindjes, het voelde als tijd voor iets nieuws. Zo heb ik de stap durven te zetten om mijn eigen winkel te openen. De laatste nachten heb ik wat minder goed geslapen, maar ik heb er heel veel zin in.”

Enkele weken geleden deed baby- en kinderwinkel Pipolino in het centrum van Rijkevorsel de deuren toe. “Ik werkte samen met hen en wist dus al langer dat er ruimte vrij ging komen. De vraag naar een leuke kinderwinkel blijft bestaan in onze gemeente. Mensen kunnen bij Celest terecht voor geboortelijsten, kinderkleding tot 6 jaar, educatief speelgoed waaronder puzzels en cadeaus, bijvoorbeeld badjassen en decoratie. Er is een webshop maar voorlopig ligt de focus op de fysieke winkel. Mensen willen terug gaan winkelen na al het online geshop van de voorbije maanden.”

Vicky wil ook samenwerken met andere lokale handelaars. “De droogbloemen in de winkel komen van Studio Poppy Flowers. Ik heb een doos met mijn strandspeelgoed afgezet bij zomerbar Bar Zuid in Sint-Jozef zodat het daar uitgetest kan worden. En tijdens de opening zaterdag krijgen bezoekers een gratis ijsje van ijskar ’t Zoet Begijntje uit Hoogstraten. Er is ook een tombola met prijzen uit de winkel.”

MEER OVER Net Open

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio