©  rr

Metalen staaf valt van plafond in Centraal Station, aantal treinen wordt omgeleid

Antwerpen, Berchem -

De verdieping +1 in Antwerpen-Centraal is sinds vrijdagnamiddag niet toegankelijk. Een ijzeren staaf viel van het plafond naar beneden. Ten vroegste maandag is het probleem van de baan.

Vrijdagmiddag is er een metalen staaf van het dak op een van de perrons gevallen op de eerste verdieping. De NMBS voert daar nu controles uit om de oorzaak te achterhalen, gecombineerd met een grondige technische inspectie.

“Om de veiligheid voor onze werkmannen te garanderen hebben wij besloten de hele bovenste verdieping, dus zes treinsporen af te sluiten”, zegt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het verlies van deze zes sporen heeft helaas ook gevolgen voor het treinverkeer. We proberen zoveel mogelijk treinen om te leiden naar lager gelegen sporen. Er zullen ook enkele treinen vertrekken van het station Antwerpen-Berchem, in plaats van Antwerpen-Centraal.”

Zaterdag meldt de NMBS dat S53-treinen vanuit Gent-Sint-Pieters en de IC-treinen vanuit Hamont niet rijden tussen Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal. “Reizigers worden verzocht over te stappen in Berchem om hun reis verder te zetten.” De hinder zal ten vroegste maandag van de baan zijn.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio