©  BELGA

Fans weer welkom in stadions: één derde van capaciteit mag gebruikt worden

Goed nieuws voor de Belgische clubs en hun supporters. Vanaf zondag 27 juni zijn er weer fans toegelaten in de stadions. Dat bevestigde de Pro League vrijdag. “Zowel zit- als staanplaatsen zullen toegestaan zijn, in bubbels van maximum 8 personen.”

havg

“Voor de zittende toeschouwer zal de mondmaskerplicht niet meer gelden eens op de vaste plaats, de supporter in de staantribune zal wel het mondmasker blijven dragen”, aldus de Pro League. De regels gaan deze zondag al van start en gelden ook voor de oefenduels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Deze bepalingen gelden in principe minstens de volledige maand juli en zullen dus ook van toepassing zijn voor de start van de competitie. De Pro League bekijkt met de overheden de bepalingen om vanaf 13 augustus, met gebruik van het Covid Safety Ticket, wedstrijden te kunnen organiseren zonder social distancing, dus met stadions op volle capaciteit.”

“In eerste instantie, tot wanneer alle bepalingen wegvallen, zullen de wedstrijden enkel toegankelijk zijn voor thuissupporters.”

MEER OVER

Meer voetbalnieuws