Het dak en het interieur van het Hofke worden aangepakt. 

Het dak en het interieur van het Hofke worden aangepakt. © WOAD

284.800 euro voor Hofke van Chantraine

Oud-Turnhout -

De Vlaamse overheid heeft 284.834,31 euro vrij gemaakt uit het relanceplan voor de renovatie van het Hofke van Chantraine. De gemeente investeert bovendien in een lift.

Wouter Adriaensen

Met het relanceplan Vlaamse Veerkracht investeert de Vlaamse regering 4,3 miljard euro om het economisch en maatschappelijk weefsel te herstellen na de coronacrisis. Volgens minister van Onroerend erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kan dat onder meer door het Hofke van Chantraine op te fleuren. De voormalige pastorie van de Sint-Bavoparochie wordt vandaag gebruikt als kunst- en erfgoedcentrum. Ook de dienst toerisme van Oud-Turnhout is er gevestigd.

“Als kunstcentrum wil het Hofke een podium bieden voor en promotie verlenen aan allerlei kunstvormen en zet het zich in om het cultuurhistorisch erfgoed van de gemeente Oud-Turnhout te behouden en te promoten”, zegt Diependaele. “Door in dergelijke projecten te investeren, zorg ik mee voor het herstel van onze maatschappij na de coronacrisis.”

Met de subsidie wordt de dakstructuur van het Hofke hersteld en krijgen de interieurs een heropwaardering. “Daarnaast verbeteren we met eigen middelen de toegankelijkheid door de toevoeging van een externe lift”, vult Oud-Turnhouts schepen van Erfgoed en Patrimonium (N-VA) toe. De eerste verdieping en de zolder van het Hofke van Chantraine zijn nu enkel te bereiken via houten trappen.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio