© rr

Aldi bouwt nieuw filiaal aan Spijker

Essen -

De Duitse winkelketen Aldi bouwt een nieuw filiaal aan Spijker. Dat wordt met zijn 1400 vierkante meter dubbel zo groot als de huidige winkel in de Nieuwstraat in het centrum. De opening is gepland woensdag 15 september.

Aldi zit al sinds 1984 in de Nieuwstraat. Vorig jaar besliste de Duitse keten om aan Spijker een nieuw filiaal te bouwen. Thomas Timmermans, manager immobiliën Aldi België: “De winkel in de Nieuwstraat beantwoordt niet meer aan de verwachtingen van onze klanten. We bieden een assortiment aan van 1450 producten in ons vast assortiment. De winkel is daarvoor te klein.” Timmermans benadrukt ook dat de locatie net buiten het dorpscentrum veel beter bereikbaar is voor wie met de wagen komt winkelen.

 

 ©  rr

“Parkeren aan Spijker doe je op de begane grond. De winkel zelf vind je op de eerste verdieping. Er komen dan ook speciale rolpaden en een lift. Op de parking is plaats voor 85 wagens en er komt een grote fietsenstalling voor een veertigtal fietsen.” Via de ventweg naast het Spijker is de winkel ook makkelijker te bereiken voor fietsers en voetgangers. Het nabij gelegen en lokaal bekende Stybarpad wordt op termijn ook opgewaardeerd.

Regenwater

Overal in Vlaanderen is Aldi al een tijdje bezig om de oubollige filialen volledig te renoveren en uit te breiden, of komt een nieuwe winkel zoals in Essen. De werken aan Spijker werden eind vorig jaar opgestart en duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Thomas Timmermans : “Het pand krijgt zonnepanelen, wordt verlicht met ledverlichting en er is warmte- en regenwaterrecuperatie.”

Burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) : “De nieuwe winkel lokt waarschijnlijk ook nieuwe klanten naar onze gemeente en dat is een goede zaak. Het is natuurlijk ook belangrijk dat op de plek van de oude Aldi een nieuwe invulling komt. Op dit moment zijn we volop in bespreking met de ontwikkelaar.” Aldi stelt in Essen dertien mensen te werk. Die personeelsleden verhuizen allemaal mee naar Spijker. Er zijn ondertussen ook al drie extra mensen in dienst genomen. (evdw)Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio