© ATV

Massale vaccinatie van Antwerpse jongeren vanaf woensdag

Antwerpen -

De stad Antwerpen roept alle jongeren vanaf 16 jaar op om zich vandaag vrijdag, zaterdag of zondag in te schrijven via de Qvax-website voor hun vaccin. Zij krijgen dan maandag al een uitnodiging om zich woensdag te laten vaccineren. “Wacht zeker niet tot na de vakantie”, zegt Els van Doesburg (N-VA), schepen van Gezondheidszorg.

Na maanden wachten is het nu de beurt aan de jongeren. De stad Antwerpen wil daar ook werk van maken en doet een oproep naar de jongeren van Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Wommelgem en Stabroek.

“Jongeren boven de zestien jaar kunnen zich nu inschrijven voor een vaccin op de Qvax-website”, zegt Van Doesburg. “Wij beloven dan dat ze vanaf woensdag al hun eerste spuit krijgen. Ik vraag de jongeren om deze kans niet te laten liggen en dus zeker niet te wachten met hun vaccin tot na hun vakantie. Door nu versneld jongeren te vaccineren willen we de deltavariant van corona voor zijn.”

Naar capaciteit is er volgens de schepen geen probleem, want de vaccins zijn er en het vaccinatiedorp op Spoor Oost kan 10.000 spuitjes zetten per dag.

“De sfeer in het vaccinatiedorp zal ook aangepast zijn naar de jongeren”, zegt de schepen. “We gaan zorgen voor dj’s. Ondertussen werken we ook nog aan andere verrassingen voor de jongeren. Op Spoor Oost zal woensdag toch vooral een Tomorrowland-sfeertje hangen. Wie dus woensdag in een plezante sfeer een vaccin wil krijgen, moet zich nu inschrijven via Qvax.” svw

MEER OVER Coronavirus