Basile, het zoontje van mede-oprichter Philippe Deben, geeft alvast het goede voorbeeld. 

Basile, het zoontje van mede-oprichter Philippe Deben, geeft alvast het goede voorbeeld. © rr

Drie papa’s ontwikkelen met WaWaah Water alternatief voor frisdrank

Kontich -

“Ik wil cola!”. Elke ouder kent de eeuwige strijd om dochter- of zoonlief toch ook iets gezonds te laten drinken. Als het van Philippe Deben, Xavier Dierckx en Kristof Satory afhangt, komt daar verandering in. Met hun start-up WaWaah Water, met hoofdzetel in Kontich, lanceren ze een suikervrij alternatief voor frisdrank. Amper een jaar na de oprichting weten ze alvast twee winkelketens, Aveve en Fun, warm te maken.

Vanuit de Holle Eikaard in Kontich gaan er de komende twee jaar zo’n miljoen flessen suikervrije drankjes de deur uit. WaWaah Water sloot daarvoor een contract af met voedingsdistributeur PAB en speelgoedketen Fun.

Als jonge papa’s besloten Philippe, Xavier en Kristof, toen ze mekaar tegenkwamen op de Antwerp Management School, zich op de markt van drankjes specifiek voor kinderen te storten. “We hadden de gemeenschappelijke interesse om iets met ‘drank’ te doen en als papa’s kwamen we tot dezelfde conclusie: op het vlak van drankjes die specifiek naar kinderen gericht zijn én gezond zijn, bestaat er nog maar bitter weinig”, weet Philippe Deben nog.

“We hebben toen een marktonderzoek gevoerd en kwamen tot de ontnuchterende vaststelling dat meer dan twintig procent van de kinderen in België drie frisdranken per dag drinkt en een op de drie kinderen te weinig water. Samen met onze eigen kinderen zijn we dan op zoek gegaan naar een gezond, suikervrij alternatief.”

“Tijdens verjaardagsfeestjes en andere gelegenheden hebben we heel wat uitgetest”, grinnikt Deben. “Het moest niet alleen lekker smaken, maar er ook leuk uitzien zodat het de kinderen ook aanspreekt. Tevens namen we een diëtiste onder de arm om uit te vlooien welke elementen écht van belang zijn.”

De drie oprichters van WaWaah Water Philippe Deben, Kristof Satory en Xavier Dierckx.

De drie oprichters van WaWaah Water Philippe Deben, Kristof Satory en Xavier Dierckx. © rr

Het resultaat is WaWaah Water geworden, een fruitig drankje zonder toegevoegde suikers of calorieën waaraan een mix van vitamines is toegevoegd die kinderen nodig hebben. Momenteel in de twee smaken: appel en aardbei.

Met de twee grote contracten die de start-up wist af te sluiten, is WaWaah Water alvast gelanceerd. “We bestaan nog maar net één jaar en nu al het vertrouwen krijgen van grote spelers als PAB en Fun is heel mooi. Met deze stevige contracten op zak kunnen we de volgende stap in het verhaal van WaWaah Water zetten”, zeggen de oprichters.

“De ambitie is om zo snel mogelijk een aantal van de gekende supermarktketens te kunnen bereiken. We willen ook zo snel mogelijk naar het buitenland. De eerste contacten met distributeurs in Frankrijk zijn al aan de gang en we mikken ook op de ons omliggende landen als Duitsland en ook het Verenigd Koninkrijk.” Daarvoor gaan de heren de komende maanden op zoek naar extra kapitaal. Dat willen ze doen via privé-investeerders en grote bedrijven die vanuit interesse een belang nemen.

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio