Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © BELGA

Drie personen aangehouden in onderzoek naar helpdeskfraude

Mechelen, Heist-op-den-Berg, Brecht -

In een gerechtelijk onderzoek naar helpdeskfraude heeft de onderzoeksrechter in Mechelen intussen drie mensen aangehouden. Het gaat om een Belg (21) en twee Nederlanders (18 en 28). Zij konden gelinkt worden aan verschillende feiten, waaronder in Heist-op-den-Berg, waar een vrouw 40.000 euro verloor.

nelo

LEES OOK: Parket waarschuwt voor ‘helpdeskfraude’: “Nieuwe vorm van phishing die vooral ouderen treft”

In een samenwerking tussen Politiezone Heist en Politiezone Antwerpen kon begin juni al een 18-jarige Nederlander gearresteerd worden. “Het slachtoffer, een vrouw uit Heist, had een oplichter over de vloer gekregen”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket. “Met de bankkaart van de vrouw werd geprobeerd om voor 40.000 euro aan horloges te kopen bij juweliers in het Antwerpse.”

De afgelopen weken ontvingen politie en parket nog meer meldingen van slachtoffers. Zo verloor een koppel uit Brecht meer dan 100.000 euro. Er zijn ook feiten gemeld in Turnhout, Dessel en in de provincie Limburg.

Maandagavond konden de politie van Gent twee mannen arresteren. “Op een van hun gsm’s werd een lijst met potentiële slachtoffers aangetroffen. Via de gsm kon de link gemaakt worden naar de feiten van Politiezone Heist en Politiezone Antwerpen en naar de feiten in Dessel en Turnhout”, aldus Aerts.

De onderzoeksrechter heeft een 21-jarige Belg en een 28-jarige Nederlander aangehouden voor deelname aan een vereniging, informaticabedrog, oplichting en witwassen. Vrijdag zijn ze voor de raadkamer in Mechelen verschenen en die heeft hun aanhouding bevestigd.

Het gerechtelijk onderzoek naar andere verdachten en/of andere feiten wordt verdergezet.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio