Op het jaagpad tussen Ravels en Turnhout passeren normaal vele honderden fietstoeristen en pendelaars. 

Op het jaagpad tussen Ravels en Turnhout passeren normaal vele honderden fietstoeristen en pendelaars. © EMA

Jaagpad nog halfjaar langer afgesloten

RAVELS, TURNHOUT -

Het jaagpad langs het kanaal Schoten-Dessel blijft nog tot het einde van het jaar afgesloten tussen de Grote Baan in Ravels en de voetgangersbrug in Turnhout. Normaal zou deze populaire fietsroute half juni alweer zijn opengegaan.

In februari begon de Vlaamse Waterweg met een grootscheepse renovatie van de oever in Ravels, maar al snel bleek dat het inheien van de metalen damplanken niet op de gebruikelijke manier kon worden uitgevoerd. “Normaal werken we vanop de kade”, zegt de aannemer. ”Maar omdat de dijk onvoldoende stabiel bleek en begon te scheuren, hebben we omwille van de veiligheid beslist om de planken in te heien vanop een ponton op het water.”

Om het verkeer op het kanaal zo min mogelijk te hinderen, moet het ponton elke avond uit de vaargeul gehaald worden. Deze extra werken hebben tot gevolg dat het project een halfjaar vertraging oploopt. De vele fietstoeristen en fietspendelaars op het traject zullen zo nog tot eind december een lange omweg moeten maken aan de overkant van het kanaal, via het fietspad langs de gewestweg N12 naar Oosthoven of het Heieinde in Oud-Turnhout. (ema)

MEER OVER Mobiliteit Kempen