©  BELGA

Dertig maanden cel voor gijzeling in drugsmilieu

Antwerpen -

Drie Antwerpenaars zijn veroordeeld tot dertig maanden cel omdat ze een man vasthielden in een appartement. Het slachtoffer had een openstaande schuld aan zijn dealer nog niet betaald.

Sam Reyntjens

Antwerpenaar J.M. zou in december 2020 in de problemen zijn gekomen na de aankoop van 100 gram cannabis. Omdat hij niet betaalde werd J.M. naar eigen zeggen in een auto gesleurd en werd hij vervolgens geblinddoekt met een mondmasker een appartement op de Charlottalei in Antwerpen binnengebracht. “Daar probeerde men hem geld af te persen, hij werd bedreigd met een mes en een gasbrander en werd een halve dag vastgehouden”, zei de aanklager vrijdag.

De politie kon drie verdachten identificeren. Ayoub B. (30) zou de man zijn geweest bij wie J.M. schulden had. Volgens het parket was het B. die de auto bestuurde waarin het slachtoffer ontvoerd werd en waarmee hij naar het appartement gebracht werd. “Daar zei Ayoub B. tegen bewoner Mossa C. (38) dat hij ‘even moest babysitten op J.M.’”, aldus de aanklager.

De beklaagden haalden tijdens de behandeling van de zaak aan dat het slachtoffer vrijwillig was meegegaan en kon gaan en staan waar hij wilde. De rechtbank achtte die uitleg ongeloofwaardig en bevond Ayoub B., Mossa C. en Boubakar S. schuldig aan de wederrechtelijke gevangenenhouding en poging tot afpersing. Ze wijst daarvoor onder meer op een filmpje dat in de gsm van Mossa C. gevonden werd en waarop te zien is dat J.M. een klap krijgt van derde beklaagde Boubakar S. De drie mannen kregen elk dertig maanden cel, voor Ayoub B. is de helft van de straf met uitstel.

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio