©  BELGAIMAGE

Werkstraffen voor jonge ‘pedojagers’ die slachtoffer in gezicht schoten

Brecht, Wuustwezel -

Drie jonge ‘pedojagers’ uit Brecht en Wuustwezel hebben werkstraffen tot 300 uur gekregen. Ze hadden via een datingapp met mannen afgesproken en hen dan gedwongen hun persoonlijke bezittingen af te geven. Een van de slachtoffers werd met een luchtdrukpistool in het gezicht geschoten, toen hij probeerde te vluchten.

Bron: BELGA

Kenji G. (19) had op de datingapp Grindr een vals profiel onder de naam ‘Ilias’ aangemaakt. Hij sprak op 18 oktober 2020 met een man af in een park in Wuustwezel. Toen het slachtoffer ter plaatse kwam, werd hij omsingeld door Kenji G., Denis K. (19) en Joren D. (18). Hij moest onder bedreiging van een luchtdrukpistool zijn zakken leegmaken, maar had slechts enkele euro’s bij. Het slachtoffer vluchtte weg, waarop Kenji G. begon te schieten. De man bleef ongedeerd en kon ontkomen. 

Amper twee uur later maakten de beklaagden al een tweede slachtoffer. Ook hij werd in de val gelokt en moest zijn bezittingen, een iPhone en 10 euro, afgeven. De beklaagden vonden dat niet genoeg en dwongen hem om nog 600 euro af te halen.

Kenji G. en Denis K. sloegen een dag later opnieuw toe, maar deze keer had hun prooi door dat er iets niet klopte. Hij vluchtte meteen naar zijn wagen, maar liet zijn sleutels vallen. Toen hij ze opraapte, werd hij door Kenji G. in het gezicht geschoten. Een van de kogeltjes kwam vast te zitten in het kaakbeen en moest chirurgisch worden verwijderd.

De beklaagden konden snel gevat worden en gingen tot bekentenissen over. Kenji G. en Denis K. verklaarden al langer met de idee rond te lopen om mensen te beroven. “Maar het voelde niet goed om zomaar slachtoffers te maken, dus gingen we op zoek naar pedofielen”, vertelde Denis K. aan de politie. Op het profiel van Ilias stond dat hij 18 was, maar in chatberichten zouden ze zich als minderjarig hebben voorgedaan. 

Kenji G. en Denis K. hadden op 10 oktober 2020 een luchtdrukpistool gekocht in Wetteren. De drie bespraken hun plannen in een Snapchatgroep. Jorgo v.T. (19) maakte deel uit van die groep en was niet alleen op de hoogte, maar deelde ook mee in de buit. Hij kreeg een opschorting voor heling. Kenji G., Denis K. en Joren D. werden veroordeeld tot werkstraffen van respectievelijk 300, 250 en 200 uur. Als ze die niet uitvoeren, staat daar vier jaar, veertig maanden en drie jaar cel tegenover. 

Twee slachtoffers kregen 1.300 euro en 5.240 euro schadevergoeding toegekend. Een van hen had na de uitlatingen van de beklaagden zelf een onderzoek aan zijn been gehad voor ontucht met minderjarigen, maar het dossier werd geseponeerd. “Het onderzoek heeft wel zwaar op hem gewogen”, stelde zijn advocaat.

(belga)MEER OVER Rechtbank Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio