© Bart Van den Langenbergh

Twintiger bijt in arm van Tinderdate

Herentals -

J.V. (24) uit het Limburgse Zonhoven riskeert een veroordeling voor slagen aan een vrouw uit Herentals die hij via Tinder had leren kennen. Hij ging op 1 maart 2020 bij haar thuis door het lint.

De twintiger had een vrouw uit Herentals ontmoet via de datingsite Tinder. Toen hij op 1 maart 2020 bij haar thuis was, ontstond er een ruzie die helemaal escaleerde. “De vrouw was nog niet klaar voor een relatie. Toen ze een berichtje kreeg van een collega, liep de situatie uit de hand”, zei openbare aanklager Ellen De Ketelaere op de rechtbank in Turnhout. “V. heeft haar eerst op het bed gegooid. In de woonkamer hield hij haar in bedwang door met zijn beide handen haar keel vast te nemen. Vlak voor hij weer vertrok, heeft hij haar nog in de bovenarm gebeten. Een buurman die het tumult hoorde, bracht de politie op de hoogte.” 

Het Openbaar Ministerie vroeg om de Limburger te veroordelen tot een celstraf van acht maanden met probatievoorwaarden. De jongeman ontkende dat hij haar bij de keel had gegrepen. “Hij is op haar gaan zitten en heeft haar vastgepakt bij de wangen, maar niet bij de keel”, stelde zijn advocaat, meester Pieter Valkenborg. Het vonnis volgt in september. (bvdl)   

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio