De schade die de daders in de bedrijven in Olen veroorzaakten, was heel groot. 

De schade die de daders in de bedrijven in Olen veroorzaakten, was heel groot. © RR

Man ontkent inbraak bij Bingo Service: “Ik was toen met vakantie in Barcelona”

Olen -

Hoewel zijn DNA op de plaats van de inbraak is gevonden, ontkende de Serviër Gazmend S. (40) dat hij eind 2018 was binnengedrongen in de bedrijven Opticom en Bingo Service in de Industrielaan in Olen. “Ik was toen met vakantie in Barcelona”, zei de man op de rechtbank.

De correctionele rechtbank in Turnhout veroordeelde Gazmend S. eind 2020 tot een effectieve celstraf van 24 maanden voor zijn deelname aan een brutale inbraak bij Bingo Service, een bedrijf in speelautomaten. Samen met twee kompanen wilde de man op 11 november 2018 de kluis van het bedrijf kraken. Hiervoor braken ze in bij het aanpalende bedrijf Opticom International. Met een slijpschijf en andere werkmaterialen die ze daar vonden, maakten ze een groot gat in de scheidingsmuur met Bingo Service. Ze vernielden heel wat binnendeuren en enkele ramen op hun strooptocht. Uiteindelijk konden ze 200 euro buitmaken. De twee andere inbrekers konden niet worden opgespoord. S. tekende verzet aan tegen zijn veroordeling. Nochtans hadden de speurders zijn DNA gevonden op een oranje koevoet die gebruikt werd tijdens de inbraak.

Zijn advocate zwaaide met vakantiefoto’s van de man in Barcelona. “Hij was daar die periode met zijn schoonbroer op vakantie en kon de inbraak niet gepleegd hebben”, pleitte meester Nadine Maes. “Hij heeft altijd in de bouw gewerkt in Frankrijk. Het DNA kan eerder op die koevoet zijn terechtgekomen en is jarenlang traceerbaar.” Openbare aanklager Ellen De Ketelaere vroeg om de celstraf te bevestigen. “De foto’s zijn geen sluitend bewijs dat hij niet in Olen was. Het zou ook heel straf zijn dat een koevoet met zijn DNA toevallig in het bedrijf is geraakt”, stelde de aanklager. Vonnis op 22 juli. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio