Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © rr

Motard rijdt op één wiel politie voorbij en moet motorfiets afgeven

Antwerpen -

De Antwerpse politie organiseerde donderdag een uitgebreide actie op het voorkomen van fietsdiefstallen en tegen andere vormen van overlast. Meer dan tweehonderd personen werden gecontroleerd. Tijdens de actie reed een motorrijder zigzaggend op één wiel voorbij. “Gezien het gevaarlijk rijgedrag werd beslist om de motorfiets bestuurlijk in beslag te nemen”, zegt de Antwerpse politie.

nelo

In totaal werden er 115 verkeersboetes uitgeschreven voor allerhande inbreuken. “Negen personen hadden drugs op zak”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Acht sluikstorters werden op heterdaad betrapt. Twee wildplassers kregen een boete en een iemand werd op heterdaad betrapt tijdens het gebruik van lachgas. Er werd ook een verboden wapen in beslag genomen.”

Motorfiets in beslag genomen

Een anonieme patrouille merkte op de Alfons Schneiderlaan een motor op die aan hoge snelheid over de baan zigzagde. “Toen hij aan hoge snelheid optrok, reed hij kortstondig op één wiel”, aldus Migom. “Op de parking van de Makro reed de bestuurder opnieuw aan hoge snelheid op één wiel. De bestuurder werd kort nadien aan de kant gezet en bleek verschillende gelijkaardige inbreuken op zijn palmares te hebben. Gezien het gevaarlijk rijgedrag werd beslist om de motorfiets bestuurlijk in beslag te nemen.”

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio