Manu oefent er op los op zijn nieuwe vleugelpiano. 

Manu oefent er op los op zijn nieuwe vleugelpiano. © RR

Met nieuwe vleugelpiano naar het conservatorium

Edegem -

Edegemnaar Manu Amadi trekt vanaf september naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Misschien niet zo speciaal, maar de jongen heeft op een opmerkelijke manier zijn tussendoel bereikt.

Sinds zijn zesde is Manu helemaal weg van de klanken die hij uit een piano kan toveren. Hij oefent makkelijk vier uur per dag. Om zich helemaal te focussen op zijn muziek volgt hij sinds anderhalf jaar thuisonderwijs.

Via deze zelfstudie heeft hij nu, op zijn zestiende, al zijn diploma van het ASO behaald. Met door te zetten, kan hij twee jaar vroeger naar het conservatorium.

Een tweede opmerkelijk feit is dat hij deze stap samen met zijn nieuwe vleugelpiano kan zetten. Twee jaar geleden kwam zijn oma en kunstenares Rachelle Hofmans nog in het nieuws omdat ze anderhalf jaar werken had geschilderd. Deze ging ze verkopen zodat haar kleinzoon zijn eigen nieuwe Steinway vleugelpiano zou kunnen kopen.

Een nieuwe kost al snel 70.000 euro, maar het is gelukt. Manu oefent voortaan op zijn eigen piano. Hij zet de weg naar zijn dromen verder: “Ik zou graag concerten geven over de hele wereld. Ook deelnemen aan de Koningin Elisabethwedstrijd zie ik in de toekomst wel zitten.” (fisp)

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio