Exact een week geleden stortte het schoolgebouw in aanbouw in. 

Exact een week geleden stortte het schoolgebouw in aanbouw in. © Jan Van der Perre

Onderzoeksrechter aangesteld in dossier rond instorting schoolgebouw Nieuw Zuid

Antwerpen -

In het dossier over de instorting van een schoolgebouw in aanbouw in Nieuw Zuid, is een onderzoeksrechter aangesteld. Eerder werd er door het gerecht al een deskundige aangesteld, die de oorzaak van het incident onderzoekt.

nelo

Exact een week geleden stortte het schoolgebouw in aanbouw op Nieuw Zuid in. Hierbij kwamen vijf arbeiders - vier Portugezen en een Roemeen - om het leven. Negen anderen raakten zwaar gewond.

“Vandaag is er dus een onderzoeksrechter aangesteld”, zegt arbeidsauditeur Pieter Wyckaert. “Hij bepalen hoe het verdere onderzoek verloopt.” Het arbeidsauditoraat Antwerpen onderzoekt of de veiligheidsvoorschriften op de werf gevolgd werden en wie er eventueel verantwoordelijk is voor het overlijden van de vijf arbeiders.

Eerder heeft het gerecht ook al een onafhankelijke deskundige aangesteld, die de oorzaak van de instorting moet onderzoeken.


 

 © Jan Van der Perre

Bouwkranen geven alarmsignaal

Als herdenking aan de slachtoffers zullen vandaag alle bouwkranen om 14.34 uur, het tijdstip waarop de ramp gebeurde, een alarmsignaal geven. Dat meldt Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vandaag is er ook een klein herdenkingsmoment in besloten kring op de plaats van het incident. Onder meer Antwerpse burgemeester Bart De Wever, de Antwerpse gouverneur en de ambassadeurs van Portugal, Roemenië en Moldavië zullen hierbij aanwezig zijn. Er zal ook een minuut stilte gehouden worden.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio