Walter Vermeylen (centraal) werd na de gemeenteraad opgewacht door andere leden van Progressief Malle. 

Walter Vermeylen (centraal) werd na de gemeenteraad opgewacht door andere leden van Progressief Malle. ©  kma

Gemeenteraad Malle neemt - fysiek! - afscheid van ‘de Walle’

Malle -

Walter Vermeylen (62) zetelde donderdagavond de laatste keer in de gemeenteraad. Hij staat zijn zitje van de kartellijst Progressief Malle vrijwillig af aan Kirsten Dewaelheyns uit Oostmalle. “We gaan nog iets doen bij de volgende gemeenteraad voor u”, beloofde burgemeester Harry Hendrickx (DBM).

Kristin Matthyssen

Walter Vermeylen kondigde in mei verrassend aan dat hij de gemeenteraad van Malle zou verlaten. ‘De Walle’ is bekend van zijn krantenwinkel in Oostmalle. Hij raakte zo’n vijftien jaar geleden verkozen voor de socialisten. Kirsten Dewaelheyns zal nu voor Progressief Malle gaan zetelen.

Normaal wonen de raadsleden van Progressief Malle de gemeenteraad uit principe niet meer fysiek bij sinds de pandemie maar interveniëren ze vanuit het thuisfront. Ditmaal zetelde Walter Vermeylen wel opnieuw fysiek en stond een heel gevolg hem op te wachten buiten de raadzaal om hem uit te zwaaien.

Vermeylen had zelf een korte speech voorbereid, waarin hij de redenen van zijn vertrek schetste. Corona heeft er zeker een rol ingespeeld dat het vuur wat geblust raakte omdat de afstandelijkheid hem niet lag. “Het was mij een waar genoegen collega’s, ook al was het steeds vanuit de oppositie. Ik heb me altijd voor de volle 100 procent ingezet”, sprak hij. “Politiek is niet voor broekjes. Politiek is een overtuiging, een keuze.”

Walter Vermeylen hield een afscheidswoordje. 

Walter Vermeylen hield een afscheidswoordje. ©  kristin matthyssen

De Walle stelde tot slot dat hij geen vijanden overhoudt aan zijn passage in de lokale politiek. “Misschien ook niet veel vrienden, maar kom”, grapte hij.

In augustus wou hij de oud-collega-raadsleden een drankje aanbieden, maar burgemeester Hendrickx was hem voor. “Ik dank iedereen in dit halfrond. Het gaat jullie goed, houd het vooral gezond”, klonk de laatste boodschap in zijn afscheidsrede, waarna buiten nog de vrienden van Progressief Malle stonden te wachten.

Onder wie ook opvolgster Kirsten Dewaelheyns (49), agoog met een brede interesse in het politiek bestuur zelf, in burgerparticipatie, adviesraden, openbaarheid van bestuur en milieu. Dewaelheyns woont al dertien jaar in Malle en is een hevige tegenstander van de toekomstige ringweg, omdat ze er van overtuigd is dat die meer nadelen dan voordelen voor de Mallenaar zal opleveren. Niet de mening van de coalitie. Dat kan nog vonken geven.

Walter Vermeylen tijdens zijn afscheidsspeech. 

Walter Vermeylen tijdens zijn afscheidsspeech. ©  kristin matthyssenMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio