Twee weken geleden werd ook deze bestelwagen, in Duffel, leeggeroofd. Of er een verband is met de diefstal van donderdagnacht op de Mechelsesteenweg in Lier wordt volop onderzocht. 

Twee weken geleden werd ook deze bestelwagen, in Duffel, leeggeroofd. Of er een verband is met de diefstal van donderdagnacht op de Mechelsesteenweg in Lier wordt volop onderzocht. ©  Theo Derkinderen

Dieven roven bestelwagen leeg: “Nog maar net zelfstandige en nu alles kwijt”

Lier -

Dieven hebben donderdagnacht toegeslagen op de Mechelsesteenweg in Lier. Ze roofden de bestelwagen van het bedrijf Monteco - gespecialiseerd in airco’s - leeg. “Dit is een ramp voor mij. Ik ben nog maar een half jaar bezig als zelfstandige en plots ben ik alles kwijt. Niet alleen de airco’s die in de bestelwagen stonden, maar ook al mijn gereedschap”, zegt zaakvoerder Mathias.

Theo Derkinderen

Mathias Monteagudo stelde de inbraak in zijn bestelwagen vrijdagochtend zelf vast. “We zijn donderdag nog enkele airco’s gaan halen in Nederland. Airco’s die bij een klant moesten geïnstalleerd worden”, zuchten Mathias en zijn levenspartner Zoe. “De dieven hebben de deur van de bestelwagen geforceerd. Alles wat in de laadruimte stond, hebben ze meegenomen. De airco’s, maar ook al het gereedschap. En dan spreken we onder meer over een vacuümpomp, boormachines, een diamantboor en nog tal van andere zaken. Eigenlijk zijn de dieven aan de haal met al mijn gereedschap. Ik kan gewoon niet verder omdat ik geen materiaal meer heb. Hoe groot de buit precies is? Die loopt in de vele duizenden euro’s.”

Mathias is nog maar een zevental maanden zelfstandige. “We hebben enorm geïnvesteerd in materiaal. En nu alles weg is, zal alles opnieuw moeten worden aangekocht. Dat wordt financieel zeer zwaar. De klant voor wie de airco’s bestemd waren, had zelfs al betaald.”

Geen reclame

Mathias en Zoe hopen uiteraard dat de daders worden gevat. “We hopen dat iemand iets heeft gezien, donderdagnacht op de Mechelsesteenweg in de buurt van het warenhuis Aldi, bijna op de grens met Duffel. Alle hulp is welkom. Wie mensen rond een bestelwagen heeft opgemerkt, mag dat altijd melden bij de politie. Het kan ook niet anders dat de dieven zich met een bestelwagen hebben verplaatst. De gestolen toestellen kan je onmogelijk in een gewone personenwagen vervoeren.”

Het koppel breekt zich ook het hoofd over hoe de dieven bij hen zijn terechtgekomen. “Op de bestelwagen hangt geen reclame. Hoe wisten ze dat er airco’s in de bestelwagen stonden? Normaal parkeren we de bestelwagen ook niet op de straat, maar door werken op de parking iets verderop, deden we dat nu wel.”

Verband?

Het is al de tweede keer op twee weken tijd dat dieven een bestelwagen leegroven in de streek. Twee weken geleden nog werd er in een bestelwagen in de Broekstraat in Duffel ingebroken. Daarbij gingen de daders heel driest te werk: ruiten werden verwijderd en in het koetswerk werden zelfs openingen gemaakt om toch binnen te geraken. Of er een verband is tussen beide inbraken, is nog niet duidelijk.

Lokale politie Lier: 03/491.44.00


MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio