Het Pharazijnshof aan de Kapelsestraat. 

Het Pharazijnshof aan de Kapelsestraat. © Jan Brys

Pharazijnshof krijgt dikke premie voor restauratie

Kapellen -

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) kent een premie van 743.463 euro toe voor de restauratie van het schoolgebouw Pharazijnshof aan de Kapelsestraat. Het gebouw behoort tot het Koninklijk Atheneum van Kapellen.

Het gebouw in cottagestijl en met art nouveau-elementen dateert van 1900. Het werd in 1994 beschermd. Het Koninklijk Atheneum kon het niet meer gebruiken om het zich in een te slechte staat bevindt. Het dak, de gevels en het buitenschrijnwerk worden nu grondig gerestaureerd.  

In het verleden overwoog het Gemeenschapsonderwijs het gebouw te verkopen om een beetje verder op deze site een nieuwe basisschool te bouwen. In het kasteeltje bevond zich vroeger het internaat. Intussen staat het al een hele tijd leeg. Het was niet meer veilig om er nog kinderen in onder te brengen.

“Wij zijn zeer blij met deze premie en gaan nu bekijken wat er in de toekomst met het gebouw kan gebeuren”, zegt Daniëlle Van Ast, algemeen directeur van GO! Antwerpen.

De naam Pharazijnshof komt van de vroegere eigenaars. Sinds 1946 wordt het gebouw als school gebruikt. De tuin is aangelegd door de befaamde Duitse landschapsarchitect Louis Fuchs.Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio