Tom Van Woensel 

Tom Van Woensel ©  foto: Bart van Overbeeke

Professor treedt toe tot Vlaams Belang uit onvrede met niveau Zoerselse politiek

Zoersel -

Tom Van Woensel, professor-gewoon hoogleraar aan de Technische Universiteit van Eindhoven en docent aan de Antwerp Management School, heeft zich aangesloten bij Vlaams Belang Zoersel. Hij doet dit naar eigen zeggen uit onvrede met het niveau van de huidige lokale politiek in Zoersel.

Kristin Matthyssen

Vlaams Belang Zoersel versterkte onlangs haar rangen nog met de komst van Filip Vorsselmans die als ingenieur-landmeter de gemeente Zoersel goed kent.

Nu sluit ook Tom Van Woensel zich aan. Hij is professor-gewoon hoogleraar aan de Technische Universiteit van Eindhoven gespecialiseerd in Transport, Logistiek en Bedrijfskunde. Daarnaast doceert hij aan de Antwerp Management School. “Met meer dan honderd wetenschappelijke publicaties op zijn naam hoeft het geen betoog dat de partij vereerd is met zijn engagement binnen de Zoerselse politiek”, zegt voorzitter Wouter Bollansée. “Temeer omdat Tom niet spreekt vanuit een academische ivoren toren maar net joviaal is en met beide voeten op de grond staat. Het doel voor 2024 is de Zoerselaar een doordacht beleid te geven waar hij recht op heeft. Het doorbreken van het cordon sanitaire is daarbij het middel. Niet het doel op zich. Het één volgt automatisch uit het ander”, aldus de ambitieuze voorzitter.

Tom Van Woensel is 46 jaar, getrouwd en heeft 2 kinderen. Hij woont sinds 2004 in Zoersel en speelt in de harmonie Eendracht Maakt Macht.

Van Woensel: “Sinds enige tijd volg ik de gemeenteraden in Zoersel. Groot was mijn verontwaardiging toen ik het huidige bestuursniveau zag. Er worden door de meerderheid standpunten ingenomen zonder onderbouwing, zonder een breed draagvlak te hebben en zonder een gezond financieel plaatje voor te leggen. Op dat moment kan je twee dingen doen. Verontwaardigd blijven en niets doen ofwel je schouders mee onder een project zetten en kiezen voor positieve energie”, motiveert hij zijn keuze.

Het bestuur van Vlaams Belang Zoersel, met de nieuwkomer vooraan rechts. 

Het bestuur van Vlaams Belang Zoersel, met de nieuwkomer vooraan rechts. ©  VBZMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio