© Belga

Politie neemt opgefokte bromfiets van bestuurder zonder rijbewijs in beslag

Willebroek -

De lokale politie heeft donderdagnamiddag tijdens een verkeerscontrole in Willebroek een bromfiets in beslag genomen waar aan gesleuteld was om de snelheid méér dan het dubbele mee op te drijven. De bestuurder had zelfs geen rijbewijs om met de bromfiets te mogen rijden.

Leo De Nijn

De controle vond plaats op enkele locaties in Willebroek, in het kader van de BOB-zomercampagne. Op de Mechelsesteenweg (Blaasveld) lieten de inspecteurs een bromfietser stoppen voor een controle op de curvometer. Het ging om een bromfiets klasse B waarmee maximum 45 kilometer per uur mag gereden worden. De agenten stelden vast dat de snelheid van de bromfiets tot liefst 110 kilometer per uur kon opgedreven worden.

“Bovendien had de jonge bestuurder geen rijbewijs om een bromfiets klasse B te besturen. Een takelwagen werd gevorderd om de bromfiets voor een periode van dertig dagen in beslag te nemen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De politie vordert tegelijk ook een erkend bromfietshersteller op om alle onderdelen, die gediend hebben om de snelheid van het voertuig op te drijven, te demonteren. Daarna krijgt de bestuurder de bromfiets terug en moet hij zich binnen de week bij de politie aanbieden voor een nieuwe controle op de rollen testbank.

Snelheidsduivel

Tijdens de actie werd op de Steenweg op Heindonk een auto onderschept die met 105 kilometer per uur reed, waar maximum 70 mag gereden worden. De bestuurder staat nog wat te wachten. De man had een voorlopig rijbewijs. Er zat geen verplichte begeleider in het voertuig en op de achterruit was ook geen L-teken bevestigd.

In de Denderlaan werden bij 32 bestuurders ademtesten uitgevoerd. Een chauffeur had 0,7 promille alcohol in zijn bloed en moest zijn auto drie uur aan de kant laten staan.

Vier bestuurders kregen een boete van 116 euro omdat ze geen veiligheidsgordel droegen. Twee bestuurders kregen dezelfde boete omdat ze aan het telefoneren waren tijdens het rijden. (ldn)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio