De mammoet van Lier speelt de hoofdrol in een nieuw stripverhaal. 

De mammoet van Lier speelt de hoofdrol in een nieuw stripverhaal. © D'Auwe

Stripverhaal over mammoets zoekt figuranten (tegen betaling)

Lier -

Kiwanis Lier Twee Neten brengt binnenkort het stripverhaal De Mammoethelden uit. De titel refereert aan de mammoet die in Lier werd opgegraven. Tegen betaling kan je in de strip figureren.

Chris Van Rompaey

Arbeiders ontdekten in 1860 bij het verdiepen van de omleidingsvaart voor de Dungelhoeffkazerne in Lier een mammoet. Het skelet bevindt zich sinds 1869 in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het dier leefde 30.000 jaar geleden in Lier, had een schofthoogte van 3,6 meter en was bijna 5 meter lang. In opdracht van serviceclub Kiwanis Lier Twee Neten en de archeologische vereniging ArcheoLier maakte het Leuvense bedrijf Materialise een replica op ware grootte van de mammoet. Die prijkt sinds eind 2018 in het Stadsmuseum Lier.

“De mammoet van Lier spreekt nog steeds tot de verbeelding van jong en oud. Daarom brengt Kiwanis Lier Twee Neten in samenwerking met scenarist Jimmy Simons en cartoonist Dirk Van der Auwera (D’Auwe) het spannende stripverhaal De Mammoethelden uit”, zegt Bart De Bie van Kiwanis Lier Twee Neten.

Mammoets ontsnappen

De Mammoethelden gaat over vier kinderen die de mammoets van hun ouders laten ontsnappen, waarna hun ouders én de mammoets gevangen worden genomen. Zal het de kinderen lukken om hen te bevrijden? Je leest het in deze prachtige en authentieke strip. Maar er is meer: jij en je gezin kunnen meespelen in De Mammoethelden als figurant! Tekenaar D’Auwe vereeuwigt jou of je hele gezin op één of twee pagina’s. De opbrengst van deze actie gaat integraal naar diverse sociale projecten die het welzijn van kinderen uit de regio Lier verbeteren.”

 

 © D'Auwe

Scenarist Jimmy Simons is een geboren en getogen Lierenaar, maar woont sinds een jaar of tien in Duffel. Hij werkt als scenarist en creative producer voor Eyeworks en werkte mee aan tal van Vlaamse series, films en musicals voor Studio 100, Ketnet en Eén. Zo zijn de scenario’s van de VRT-reeks Zie mij graag en de Urbanus-animatiefilm De vuilnisheld van zijn hand.

Dirk Van der Auwera uit Lier is hoofdinspecteur bij de politie, maar heeft ook een opmerkelijk bijberoep: onder het pseudoniem D’Auwe is hij striptekenaar. In het begin van zijn carrière werkte hij vooral in opdracht van de stad Lier, politiezones en het bedrijfsleven. Sinds 2018 heeft hij een eigen strip: De avonturen van ridder Dolf.

Replica

Wie in De Mammoethelden wil figureren, kan uit drie pakketten kiezen. Die kosten 350, 750 en 1.350 euro. Er zijn slechts dertig pakketten beschikbaar. Alsof dat nog niet genoeg is, liet Kiwanis Lier Twee Neten ook een replica van de mammoet van Lier maken op schaal 1:10. Wil jij dit unieke stuk bemachtigen, dan kan je online een bod uitbrengen.MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio