©  REUTERS

Zorgen over Deltavariant in Portugal: Lissabon dit weekend in lockdown

De Portugese regering stelt de versoepelingen die voor maandag gepland waren, voor grote delen van het land uit. “We bevinden ons in een kritieke fase”, aldus minister Mariana Vieira da Silva. De hoofdstad Lissabon gaat dit weekend in lockdown. De 2,8 miljoen inwoners mogen de ‘Area Metropolitana’ enkel verlaten als ze een grondige reden hebben.

il

Volgens het ministerie van Gezondheid werd het hoogste aantal besmettingen sinds februari geregistreerd. De toestand is vooral slecht in Lissabon en omgeving, in Sesimbra en Albufeira. De winkels (behalve van levensmiddelen) en horeca moeten er in het weekend en op feestdagen al om 15.30u sluiten.

Lissabon, waar de Deltavariant al goed is voor ruim 70 procent van de coronagevallen, wordt van vrijdagnamiddag tot maandagochtend afgesloten. De 2,8 miljoen inwoners mogen de ‘Area Metropolitana’ enkel verlaten als ze een grondige reden hebben, een negatieve test kunnen voorleggen of kunnen aantonen dat ze immuun zijn voor Covid.

Van het toenemende aantal mensen dat in het hoofdstedelijk gebied positief test op het coronavirus, is 60 procent besmet met de Deltavariant. De toename wordt door de autoriteiten toegeschreven aan deze extra besmettelijke mutatie.

MEER OVER Meest gelezen