De dorpskern van Gestel. © Joren De Weerdt

Wandelnetwerk Kempense Netevallei met 35 km uitgebreid

Lier, Berlaar, Nijlen -

Toerisme Provincie Antwerpen screende het wandelnetwerk Kempense Netevallei en selecteerde 35 kilometer extra trajecten in Lier, het Soldatenbos in Nijlen en tussen Herenthout en Nijlen. Het wandelnetwerk telt nu 365 kilometer aan wandelroutes.

Chris Van Rompaey

Wandelen langs de Nete? Dat levert steevast onvergetelijke Kempenkiekjes op. Zoals de dorpskern van Gestel (Berlaar), de omgeving van ’t Schipke aan de Nete in Herenthout, de Kesselse Heide die dieppurper kleurt of een palingschuit dobberend op de Binnennete in Lier.

De bijbehorende wandelkaart presenteert alvast vier aanraders: de suggestielussen Herbronnen langs de Nete, Drempelvrij in De Averegten, Ontdekkingstocht in Lier en Beemdenwandeling door de Kesselse Heide.

Net als in het Grote Netewoud, waar het knooppuntennetwerk eerder dit jaar een update kreeg, biedt de Netevallei volop stof voor een actieve korte vakantie of weekendje weg. Zo combineer je je wandeling moeiteloos met een citytrip Lier, een zoektocht naar de vondst van je leven op de gezellige rommelmarkt in Heist-op-den-Berg of een dag ravotten in de natuur van Provinciaal Groendomein De Averegten.

Gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes (N-VA): “Een beetje uitgekeken op de coronawandelingen van het voorbije jaar? Wandelnetwerk Kempense Netevallei bundelt al het goede van wandelen: zorgvuldig geselecteerde en prima bewegwijzerde trajecten, een fotogeniek decor, plezante haltes en horecazaken waar je gegarandeerd langer dan verwacht blijft nagenieten.”

De wandelkaart van het wandelnetwerk Kempense Netevallei kost 8 euro. Je koopt ze bij de toeristische diensten van bovenvermelde gemeenten of op www.kempen.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier