Man verkoopt gehuurde machines om financiële put te dichten

Hulshout -

Een man uit Tremelo die drie geleasede grondbewerkingsmachines verkocht om een financiële put van zijn in Hulshout gevestigde zaak te dichten, is in eerste aanleg veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur en 600 euro boete. De man moet de leasemaatschappij ook ongeveer 130.000 euro schadevergoeding betalen.

De toenmalige rechtbank van Koophandel in Turnhout sprak op 18 juli 2017 het faillissement uit van de Hulshoutse vennootschap D&K Grondverzetmachines. Enkele weken voor de faling voelde de zaakvoerder de bui al hangen, en stapte hij naar de politie. Hij verklaarde dat hij in 2014 leaseovereenkomsten had gesloten voor drie grondverzetmachines, ter waarde van ongeveer 215.000 euro.

130.000 euro schadevergoeding

Omdat de onderneming in zwaar financieel weer verkeerde, besliste de dertiger de geleasede machines te verkopen om een financiële put te dichten. Bij de beëindiging van de leaseovereenkomst kon de zaakvoerder de machines evenwel niet teruggeven aan de Mechelse leasingmaatschappij wat hem in een moeilijk parket bracht. Omdat K.S. zijn medewerking verleende aan het onderzoek en de man schuldinzicht heeft is de rechtbank van oordeel dat een werkstraf van tachtig uur en 600 euro boete volstaan. Wel moet de man de leasingmaatschappij bijna 130.000 euro schadevergoeding betalen, te vermeerderen met de intresten. De in faling zijnde vennootschap D&K Grondverzetmachines is veroordeeld tot 3.000 euro boete.

K.S. kan tegen deze beslissing in eerste aanleg nog beroep aantekenen.

 (tab)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio