Het gemeentebestuur van Lille heeft een beleidsvisie wonen klaar. 

Het gemeentebestuur van Lille heeft een beleidsvisie wonen klaar. © BELGAIMAGE

Lillenaren mogen licht laten schijnen over beleidsvisie wonen

Lille -

Het lokaal bestuur van Lille heeft de beleidsvisie wonen opgemaakt. De inwoners kunnen hun opmerkingen over het beleidsplan tot 20 augustus doorgeven.

De gemeente is in februari samen met de dienst Ruimtelijke Planning van de intercommunale IOK gestart met de opmaak van een beleidsvisie wonen. Het voorstel tot beleidsvisie is ondertussen klaar. “Het doel van de beleidsvisie wonen is het dorpse karakter van onze gemeente bewaren en de ‘appartementisering’ tegengaan. We willen voorkomen dat er nog meer open ruimte buiten de kernen ingenomen wordt”, legt Vincent Goossens (N-VA), schepen van Ruimtelijke Ordening in Lille, uit. “We gaan de ruimte om te bouwen in de kernen daarom beter gebruiken. Het voorstel bevat een visie over hoe we de toekomst van onze gemeente zien en bakent de meest geschikte locaties af om te wonen. Hierbij houden we maximaal rekening met de mobiliteit in onze gemeente en de kwaliteit van de woonprojecten.”

Iedereen kan de beleidsvisie van Lille nalezen op de website van de gemeente. Opmerkingen kunnen worden doorgegeven tot 20 augustus van dit jaar. Alle opmerkingen worden nadien voorgelegd aan de gemeenteraad. (bvdl)

www.lille.be
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio