Uitbater Laurent Dierckx test alvast een microfoon uit. 

Uitbater Laurent Dierckx test alvast een microfoon uit. ©  Patrick De Roo

Karaoke-complex met 22 boxen opent op Noorderlaan

Terug van nooit helemaal weggeweest: karaoke wint de laatste jaren weer enorm aan populariteit. Momenteel waait vanuit het buitenland nu ook het concept over van privé-karaokeboxen die je samen met je vrienden deelt. Op de Noorderlaan opent vanaf 15 juli een complex met 22 karaokeboxen.

Rebecca Van Remoortere

Vlak over Kinepolis Antwerpen opent half juli Joyt, een mega karaokecomplex met cocktailbar, interactieve darts en een polyvalente ruimte voor privé-evenementen. Drijvende kracht achter dit alles is Laurent Dierckx (50).

“Karaokeboxen vormen al langer een belangrijk onderdeel van de Aziatische cultuur. Maar hun populariteit heeft zich intussen ook verspreid naar de Verenigde Staten en Canada en sinds kort ook naar Europa. Het idee is dat je een box huurt met je vrienden, familie of collega’s om je daar een paar uur lang volledig te laten gaan op nummers naar eigen keuze. Niemand anders hoeft je te horen”, zegt Laurent.

De bar is nog in volle opbouw. 

De bar is nog in volle opbouw. ©  Patrick de Roo

De nieuwe karaokebar aan de Noorderlaan telt 22 privéboxen. 

De nieuwe karaokebar aan de Noorderlaan telt 22 privéboxen. 

 

In Joyt zijn er tweeëntwintig boxen. “We hebben kleine boxen voor twee personen om bijvoorbeeld als koppel te komen zingen en grote boxen tot twintig personen. Die zijn perfect voor teambuildingsmomenten of vrijgezellenfeesten. Je moet het zien als je eigen kleine discotheek. De klanten kunnen zelf hun muziek kiezen, de lichten regelen en drankjes bestellen via een tablet. Die worden dan tot bij hen gebracht.”

PaaldansElke box heeft zijn eigen kenmerken en snufjes. “In één van onze boxen staat zelfs een paal om de betere paaldansmoves op uit te proberen. In die box zit ook een raam dat kan verduisterd worden zodat niemand ziet wat er gebeurt. Moet gezegd: we willen het netjes houden en het is niet de bedoeling om professionele dansers te boeken voor die ruimte. Wel om het zelf eens te proberen en eens goed te lachen.” De duurste box kost zeven euro per persoon per uur.

Er komt ook een grote cocktailbar zonder karaoke, waar je ook iets kunt eten. Aan die bar komt ook een interactieve dartsinstallatie, die zelf de puntentelling voor zijn rekening neemt.

Joyt is nog op zoek naar personeel om het team te komen versterken. Op het verlanglijstje staan nog obers, een vestigingsmanager en een “chef de partie”.

Bonaparte

Antwerpen heeft niet meer zo heel veel karaokebars, maar de paar die er nog zijn lijken blij met de komst van Joyt. Dimitri Vantomme van karaokebar Bonaparte wil het concept graag zelf eens gaan uittesten. “Die boxen zijn inderdaad heel populair in andere landen, ik ga zeker ook eens langs. Het concept is anders dan bij Bonaparte, wij willen net dat mensen die elkaar niet kennen samen zingen en op het podium kruipen. Ik nodig vaak de leden van verschillende vrijgezellenfeesten samen uit op het podium.”

“Elke zaak die erbij komt in Antwerpen, is positief. We kunnen elkaar versterken en dat hebben we nodig in deze tijden”, zegt Dimitri, die dagelijks telefoontjes krijgt met de vraag wanneer Bonaparte weer opstart met karaoke. “Onze werkzaamheden hebben door corona inderdaad stil gelegen, maar we willen in augustus, als het kan, weer opstarten. Ondertussen kunnen onze klanten alvast terecht bij Joyt.”

Dimitri Vantomme van karaokebar Bonaparte. 

Dimitri Vantomme van karaokebar Bonaparte. © Walter Saenen

Ook die andere karaokegrootheid in de stad, Park Avenue Karaoke is tevreden met de nieuwe speler. “Ons concept is meer te vergelijken met dat van de Bonaparte. Wij zijn geen exclusieve karaokebar, meer een danscafé waar mensen samenkomen. In het weekend stoppen we op een bepaald uur met zingen, maar dan krijgen we altijd de vraag van klanten om toch nog even verder te doen. Die kunnen dan eventueel terecht in die nieuwe zaak. Ik zie het niet als een bedreiging, veeleer als een aanvulling. Zij brengen het originele concept van karaoke naar Antwerpen”, zegt zaakvoerder Alan Lau.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio