De jonge wolven in de vernieuwde radiostudio van Project Wolf. 

De jonge wolven in de vernieuwde radiostudio van Project Wolf. ©  Dirk Vertommen

Jonge wolven maken radio om Mechels stadspersoneel te bedanken

Mechelen -

Vanuit een vernieuwde radiostudio hebben drie jonge wolven donderdag radio gemaakt voor personeelsleden van de stad Mechelen. “Wij wilden hen bedanken voor hun inzet tijdens de coronapandemie”, zegt Youcef Kerboua (23) van Project Wolf. Hij droomt ervan om professioneel radiomaker te worden. “Dat mag ook in Nederland zijn.”

Sven Van Haezendonck

Project Wolf is het medialab van de Mechelse jeugddienst waar jongeren van 16 tot 25 jaar kunnen proeven van het mediawereldje: met video, radio, digitale content en fotografie. Donderdag was in vele opzichten een grote dag voor de jongeren. Zo mochten ze voor het eerst in anderhalf jaar opnieuw de studio induiken.

Voor Youcef Kerboua, al drie jaar kind aan huis in het medialab, was het een blij weerzien. Zijn collega’s Oyinda Oyebamiji (20) en Charlotte Van Meensel (17) beleefden hun vuurdoop. “Zeker zeventig mensen waren de hele tijd aan het luisteren. Dat was best spannend”, zeggen Oyinda en Charlotte.

Doorbreken

De luisteraars mochten verzoeknummertjes aanvragen. “De mensen die luisterden, waren enthousiast. Ons programma is binnenkort zeker nog opnieuw te beluisteren op onze sociale media”, vertelt Yousef, die journalistiek studeerde. Hij droomt ervan om professioneel met radio aan de slag te gaan. “Bij MNM of bij een Nederlandse zender, waar je een nog groter publiek hebt”, zegt hij. Jongeren de kans geven om zich te laten horen en door te breken, is een van de missies van Project Wolf.

Het radioprogramma voor het stadspersoneel was de start van een druk gevulde zomer. 

Het radioprogramma voor het stadspersoneel was de start van een druk gevulde zomer. ©  Dirk Vertommen

Het mediaproject is in 2012 ontstaan als een Europees project. Ook de radiostudio in de Hanswijkstraat dateert uit die periode en was aan een grondige update toe. Zo vernieuwde de stad het mengpaneel en kocht ze een set aan voor podcasts. Alles werkt digitaal en is minder gevoelig voor storingen. Voor videomakers en fotografen investeerde Mechelen in nieuwe camera’s en in een vlogcamera.

Vincent Van Geel

Deze zomer staan er overigens nog meer projecten op stapel. Zo maken de wolven radio tijdens de alternatieve editie van Maanrock, werken ze aan podcasts of kunnen ze heel wat workshops volgen. Gloednieuw is de ondersteuning van Mechelaar Vincent Van Geel, een bekende deejay bij Qmusic. Tijdens een persoonlijke online sessie geeft hij jonge wolven feedback en tips om hun radioprogramma te verbeteren.

“Ondanks de lockdown vonden het voorbije jaar tien wolven hun weg naar de ‘digitale’ studio. Dat is toch knap. Het gaat om een mix van leerlingen uit het secundair onderwijs en studenten van Thomas More die in hun vrije tijd willen bijleren, zich willen ontplooien en gelijkgezinden willen ontmoeten”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Jeugd. Met de vernieuwde studio en de investeringen in nieuw materiaal hoopt de stad nog meer jongeren te bereiken. Voor de coronacrisis waren er dat in 2019 een honderdtal.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio