Hasa Architecten uit Muizen ontwierp een slank gebouw waarbij er aan één zijde gestreefd werd naar zo veel mogelijk lichtinval. 

Hasa Architecten uit Muizen ontwierp een slank gebouw waarbij er aan één zijde gestreefd werd naar zo veel mogelijk lichtinval. © Hasa Architecten

Maand na opening STEM-gebouw kondigt PTS opnieuw nieuwbouw aan

Mechelen -

De Provinciale Technische School (PTS) in Mechelen opende nog maar pas een nieuw schoolgebouw voor haar STEM-richtingen, of er wordt al een nieuw bouwproject aangekondigd. Het nieuwe gebouw G moet plaats bieden aan tweehonderd extra leerlingen. De provincie investeert ruim 3,7 miljoen euro in het project.

Stijn Van de Sande

De STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering, Mathematics) zitten in de lift en dat merkt ook PTS in Mechelen. Om een antwoord te bieden op de steeds groeiende vraag, werd er eerder deze maand nog een nieuw gebouw geopend. Maar daar stopt het niet, want de provincieraad stelde een architect aan voor het ontwerp van Blok G. Ook dit schoolgebouw maakt deel uit van het meerjarenplan van PTS om de richtingen techniek en wetenschappen verder uit te breiden.

Hasa Architecten uit Muizen (Mechelen) ontwierp een slank gebouw waarbij er aan één zijde gestreefd werd naar zo veel mogelijk lichtinval. Het nieuwe gebouw sluit zowel functioneel als architecturaal aan op het gebouw dat enkele weken geleden geopend werd. Blok G moet plaats bieden aan tweehonderd extra leerlingen. Er wordt gewerkt met duurzame materialen en het energieverbruik wordt volgens de architecten tot een minimum beperkt.

Theorie en praktijk

Het gebouw zal zes leslokalen tellen die uitgerust worden met de laatste nieuwe digitale borden en ICT-mogelijkheden. Het krijgt een sanitair blok en een fietsenstalling met ingang aan een verkeersvriendelijke straat. Daarnaast komt er ook een grote groene speelplaats en een refter met keuken waar leerlingen tijdens de lessen ‘Gezondheid’ en ‘Voeding’ producten vanuit de schooltuin kunnen verwerken.

“PTS volgt de ontwikkelingen binnen de verschillende studiedomeinen op de voet”, weet gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA). “Daarom koos het schoolbestuur ervoor om verder te investeren in STEM-klassen voor zowel theorie als praktijk. Er komt zelfs een klas die uitgebouwd wordt voor LEGO Mindstorms. Daarmee bereidt de school leerlingen van de eerste graad op een speelse en innovatieve manier voor op de techniekopleidingen. De provincie Antwerpen maakt 3.729.000 euro vrij voor de bouw van dit bijzondere schoolgebouw.”

LEES OOK: Leerling over nieuw schoolgebouw PTS: “Het is fantastisch uitgerust”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio