Na jaren in dienst bij voetbalclub Zulte Waregem gaat Thomas Caers terug dichter bij huis werken. 

Na jaren in dienst bij voetbalclub Zulte Waregem gaat Thomas Caers terug dichter bij huis werken. © Joren De Weerdt

Nieuwe directeur Thomas Caers zoekt middelen voor To Walk Again

Herentals -

To Walk Again, de vzw van Marc Herremans die mensen met een fysieke beperking begeleidt, heeft klappen gekregen door de coronacrisis. Ex-profvoetballer Thomas Caers is niet bang voor de uitdaging die hem wacht als kersvers directeur.

Wouter Adriaensen

Midden maart verliet algemeen directeur Alex Siccard To Walk Again. Hij wordt nu opgevolgd door Thomas Caers, Herentalsenaar en voormalig profvoetballer. De nieuwe kapitein moet het schip door woelige wateren navigeren. “To Walk Again heeft het financieel verre van gemakkelijk, dat moeten we niet onder stoelen of banken steken. Corona heeft er stevig in gehakt. We konden geen events organiseren en bedrijven lagen stil, wat hen deed nadenken over hun budgetten. Het wordt zaak om op korte termijn fondsen binnen te halen.”

Herstelplan

Ondertussen gloort er wel licht aan het einde van de tunnel. Eind september is de campus van Thomas More Geel het decor voor een nieuwe editie van de RUN To Walk Again, een tien uur durende estafette met teams van maximaal vijftien personen. “Er komen mooiere tijden aan maar nu moeten we door de zure appel heen bijten. We werken aan een herstelplan en kunnen gelukkig rekenen op een heel geëngageerd team.” To Walk Again hoopt dat ‘het uitgebreide netwerk, het innovatieve leiderschap en de warme persoonlijkheid’ van Caers hen mee uit de coronamiserie kan trekken.

Het revalidatiecentrum van To Walk Again bevindt zich in het AZ Herentals.

Het revalidatiecentrum van To Walk Again bevindt zich in het AZ Herentals. © RR

Emotionele band

Thomas Caers verdedigde de kleuren van onder meer KVC Westerlo, KAA Gent en MVV Maastricht. Nadien werkte hij als hoofdcoach, technisch directeur, opleider en scout in de voetbalwereld. Onder meer Rode Duivel Jason Denayer werd mee door hem gevormd. “Ik was het na vijfentwintig jaar zeker niet beu. Maar ik heb nog andere kwaliteiten en wou me in een nieuwe uitdaging gooien. Het afgelopen anderhalf jaar miste ik ook de verplaatsingen naar Waregem, waar ik werkte, allerminst. Ik droomde van een job met meer zingeving en waar kan ik die beter vinden dan in de zorg- en gezondheidssector?”

To Walk Again heeft zich stevig verankerd in het ziekenhuis van Herentals. Op de zesde verdieping van de nieuwe blok bevindt zich het REVAlution Center, waar therapie, technologie en onderzoek worden gecombineerd om patiënten een postrevalidatie op maat te bieden. Caers woont in Herentals en volgt To Walk Again al sinds de oprichting. “Ik zit in de raad van bestuur van Sporta in Tongerlo, partner van To Walk Again. Jaarlijks draag ik financieel mijn steentje bij aan de werking. Die emotionele band alleen was uiteraard niet voldoende. Ik ben dan ook fier dat ik voor deze job gekozen ben door het selectiecomité. Het is mooi om te zien hoe de sporters en revalidanten elke dag het beste van zichzelf geven, hoe ze hun beperkingen omzetten in mogelijkheden. Ik ben er zeker van dat ze me nog heel veel levenswijsheid zullen bijbrengen”.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio