El Kaouakibi bij de lancering van WannaWork in 2017. 

El Kaouakibi bij de lancering van WannaWork in 2017. ©  Wim Hendrix

Volgende week uitspraak over faillissement WannaWork van Sihame El Kaouakibi

Antwerpen -

De ondernemingsrechtbank in Antwerpen doet volgende week donderdag uitspraak over de vordering tot faillissement van WannaWork. De advocaten van de vennootschap vroegen nog wat tijd om een en ander uit te klaren.

De vordering tot faillissement was ingediend door curator Philippe Termote, die aangesteld werd in het faillissement van Point Urbain. Vorige week al kreeg Termote van de rechtbank gelijk in een andere vordering jegens WannaWork (WW). De rechters oordeelden toen dat WW 510.000 euro aan de curator van Point Urbain moet betalen, geld dat dan kan dienen om de schuldeisers van Point Urbain te betalen.

Omdat er op de rekeningen van WW slechts een bedrag van ongeveer 20.000 euro staat vorderde Termote het faillissement van de vennootschap. “Er is geen vertrouwen dat er betaald zal worden”, verklaarde hij. Op het bedrag van 20.000 euro liet Termote al bewarend beslag leggen.

De advocaten van WW vroegen de rechtbank wat extra tijd. “Er zijn hier geen andere schuldeisers”, benadrukten ze. Bovendien, zo haalde meester Joris Vercraeye aan, wil WW in beroep gaan tegen de toekenning van de 510.000 euro aan de curator van Point Urbain. Het geld werd wel ingezameld door Point Urbain maar diende volgens hen duidelijk om WW op te richten. Bovendien werd WW verkocht, voor de storm rond El Kaouakibi losbrak. “Geef ons de tijd om de kwestie met Seal Recruiters (de overnemer, red.) uit te klaren”, vroeg Vercraeye. De rechtbank spreekt zich volgende week uit. (sare)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio