Het werk ‘Gebundelde takken kan je niet breken in beeld’ van Kris Philips. © RR

Licht en Troost toont kunst in openlucht

Hove, Boechout -

De bezoekers aan parkdomein Frijthout van Hove en de kasteeltuin Fruithof in Boechout merken verschillende kunstwerken op tijdens hun wandeling. Ze vormen een onderdeel van de openluchttentoonstelling Licht en Troost.

Licht en Troost is een initiatief van ritueelbegeleiders Greet Peeters, Karlijne Moons en Alexandra Hustinx. Met de werken van een twintigtal kunstenaars willen ze de mensen met elkaar verbinden, maar is het ook de bedoeling om de mens in verbinding te brengen met de natuur.

“Het is een plaats voor wandelaars, fietsers, gezinnen, spelende kinderen, mijmeraars en romantici. Mensen komen hier samen om te delen en te beleven. Het domein biedt lichtpuntjes en energie”, vertellen ze over de locatie.

Alle installaties zijn te bekijken tot en met zaterdag 10 juli.

Kunst van leerlingen

In de vijver van kasteel Fruithof ligt bijvoorbeeld de compositie Drie Lelies van de lokale kunstenaar Francois Blommaerts.

In domein Frijthout brengt woordkunstenares Kris Philips het Afrikaanse gezegde ‘Gebundelde takken kan je niet breken’ in beeld. Ook de wilgenhut van leerlingen uit het vijfde leerjaar van basisschool De Tandem uit Mortsel maakt deel uit van de expo. Voorbijgangers mogen een boodschap meenemen maar kunnen er zelf ook één achterlaten.   

De wilgenhut van de leerlingen uit De Tandem. © RR

’Drie Lelies’ van Francois Blommaerts. © RR

Houtsculptuur ‘De Engel’ van Mark Van Eygen. © RR

‘De gedichtenboom’ van Geert Lemahieu. © RR

Vastgoed

Jobs in de regio