Klimaatregisseur Manon Janssen (rechts) zal de Klimaatraad voorzitten. Schepen Meeuws gaat op zoek naar leden voor deze raad. 

Klimaatregisseur Manon Janssen (rechts) zal de Klimaatraad voorzitten. Schepen Meeuws gaat op zoek naar leden voor deze raad. © Joris Herregods

Stad zoekt leden voor Klimaatraad

Antwerpen

De stad Antwerpen gaat op zoek naar zeventien leden voor de nog op te richten Klimaatraad. Deze raad zal zowel een adviesraad, een lobbygroep en denktank zijn. Bij de samenstelling wordt over gewaakt dat er voldoende diversiteit is. Antwerps schepen van Leefmilieu Tom Meeuws (Vooruit) zegt dit op een vraag van Groen-gemeenteraadslid Ilse Van Dienderen.

“De raad moet een goede balans zijn tussen bedrijfsleiders, deskundigen, burgers en mensen van overheidsdiensten”, zegt Meeuws. “Daar zullen we over waken tijdens de selecties. Het wordt dus geen klassieke adviesraad waarin de leden hun eigen achterban vertegenwoordigen. Ik hoop vooral te worden verrast door de kandidaat-leden. Het zijn ook de leden die gaan vastleggen hoe deze Klimaatraad juist gaat werken. Ik noem dit een experiment in participatieve vrijheid. Hun taak is om het Antwerpse klimaatplan samen waar te maken.”

De Klimaatraad wordt voorgezeten door klimaatregisseur Manon Janssen. svw

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio