Dankzij de steun van de gemeente kon Impore eerder al een waterleiding aanleggen in Rwanda. 

Dankzij de steun van de gemeente kon Impore eerder al een waterleiding aanleggen in Rwanda. © vzw Impore

Gemeente maakt 19.000 euro vrij voor verschillende ontwikkelingsprojecten

Sint-Katelijne-Waver -

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver maakt een totaalbedrag van 19.000 euro vrij voor de steun aan enkele ontwikkelingsprojecten. Zo is er onder andere een toelage voor de aankoop van boeken voor een school in Congo en voor een project dat baby’s met een laag geboortegewicht opvolgt in Rwanda.

Stijn Van de Sande

De vzw Impore krijgt een bedrag van 5.000 euro. Met dat geld kan de organisatie pasgeboren Rwandese baby’s met een laag geboortegewicht beter opvolgen. “De kindjes worden thuis bezocht om de levensomstandigheden te controleren en de moeders aan te moedigen hun baby te laten verzorgen bij gezondheidsproblemen. Impore financiert die consultaties, medicatie, behandelingen en verplaatsingskosten naar de gezondheidsinstellingen”, zegt schepen van Internationale en Ontwikkelingssamenwerking Sarah De Keyser (CD&V).

Ook Trias krijgt een bedrag van 5.000 euro. Met dat geld worden jongeren en vrouwen in Oeganda aangemoedigd om te starten als imker. De bijenteelt is namelijk een belangrijke economische hefboom. Daarnaast is er ook 4.000 euro voor de aankoop van schoolboeken voor het Collège Saint Jean XXIII Primaire in Congo. “Dankzij de steun van de gemeente konden er sinds 2009 al meer dan 4.700 schoolboeken worden aangekocht”, aldus De Keyser.

Tot slot is er ook nog een toelage van 5.000 euro voor de Oxfam Wereldwinkel op de Markt in Sint-Katelijne-Waver. De winkel kreeg het door de coronacrisis extra zwaar te verduren. Op een onthouding van Vlaams Belang na, werden alle toelages unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. (svds)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio