De hoofdingang tot de terreinen van K. Wijnegem VC. Nu is het er rustig, maar dit najaar volgt een dubbel feest.

De hoofdingang tot de terreinen van K. Wijnegem VC. Nu is het er rustig, maar dit najaar volgt een dubbel feest. © JAA

Uitkijken naar dubbel feest bij Wijnegem VC: kunstgrasveld én honderdjarig bestaan

Wijnegem -

In augustus start K. Wijnegem VC met de aanleg van een kunstgrasveld. “Zo kunnen we onze ambitie om de gezelligste familieclub van de regio te zijn, kracht bijzetten”, aldus jeugdvoorzitter Tom Dils. De inhuldiging van het nieuwe voetbalveld, dat in gestrooid wordt met kurk, kan mooi samenvallen met het eeuwfeest van geelblauw. Er komt ook een boek over die lange geschiedenis.

De aanleg van het kunstgrasveld is het resultaat van een mooi een-tweetje tussen de traditieclub, met drie terreinen gelegen tussen de Kasteellei en de waterloop Groot Schijn, en de gemeente. Die laatste heeft zoals bekend ambitieuze plannen met de achtergelegen site De Leeuw. Het voormalige feestzalencomplex moet de komende jaren een veelzijdige sport- en recreatiezone worden.

“We nemen het C-veld van voetbalclub Wijnegem over, gaan dat omvormen tot publiek toegankelijk omnisportveld en leggen er ook nog een looppiste omheen die mooi aansluit op een loopparcours van in totaal 5 kilometer door de rest van domein De Leeuw en het gemeentepark”, aldus sportschepen Tom Tachelet (Dorpspartij Durf!).

Intussen komt de gemeente de voetbalclub tegemoet met een investeringssubsidie van 200.000 euro met bovenop een renteloze lening voor hetzelfde bedrag, terug te betalen over vijftien jaar. “Dat is een heel mooi gebaar van de gemeente Wijnegem”, aldus Tom Dils.

Dit terrein wordt vanaf augustus omgevormd tot kunstgrasveld.

Dit terrein wordt vanaf augustus omgevormd tot kunstgrasveld. © JAA

“Een kunstgrasveld zou voor een bescheiden club als de onze anders nooit mogelijk zijn, zeker niet na deze coronaperiode. Toch is het belangrijk, zodat we meer jongeren kunnen laten trainen in degelijke omstandigheden. Vorige jaren moesten we op ons lager gelegen B-terrein – waar het kunstgrasveld komt – vaak trainingen afgelasten omdat het onder water stond. De kwaliteit van de trainingen kan straks ook worden opgedreven. En de aanleg van dit kunstgrasveld is nodig om te voorkomen dat we net als Massenhoven, Borsbeek en andere clubs in onze regio straks de handdoek moeten gooien.”

Jeugdvoorzitter Tom Dils.

Jeugdvoorzitter Tom Dils. © RR

Fluvius schakelt meteen de verlichting van alle sportvelden om naar led. “Dat is duurzamer en zal onze elektriciteitsfactuur verlagen”, hoopt Tom Dils. “Over duurzaamheid gesproken: ons kunstgrasveld – dat 100 op 57 meter groot wordt – zal trouwens niet worden in gestrooid met de omstreden plastic korrels. Die kunnen schadelijke effecten hebben. Wij kiezen als enige club in de regio voor kurk: een natuurlijk materiaal dat bij warm weer minder geurhinder geeft en minder sterk opwarmt bij langdurige blootstelling aan zonneschijn.”

Wijnegem droomt niet van de Beker Van België, maar wil de gezelligste familieclub van de regio zijn. “220 van onze 250 actieve leden zijn jeugdspelers”, weet Tom Dils. “Iedereen, niet alleen de kleine Kevin De Bruynes, komt bij ons aan zijn trekken. We hebben ook dertig meisjes die mee een balletje trappen. Onze eerste elftal speelt in de derde provinciale, maar we hebben sinds kort ook een team in vierde provinciale. Zo kunnen we onze eigen jongeren helpen vlotter de overstap te maken naar de seniorenreeksen.”

Ook de jongste voetballertjes krijgen bij Wijnegem VC een prima begeleiding.

Ook de jongste voetballertjes krijgen bij Wijnegem VC een prima begeleiding. © JAA

De gemeente Wijnegem verleende intussen een omgevingsvergunning en dus kunnen de werken normaal begin augustus van start gaan. Tom Dils: “We willen de inhuldiging begin oktober laten samenvallen met de festiviteiten rond het honderdjarig bestaan van onze geliefde club. Onze voorzitter Vic Helssen zal dan een boek over de voorbije eeuw in ontvangst nemen, geschreven door Vik Werrebroeck van de heemkundige kring Jan Vleminck. Die is daar volop aan bezig. We kijken uit naar dit document dat ons eeuwfeest gepaste uitstraling zal geven.”  Jan AumanMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio