© Koen Fasseur, Jan Van der Perre, rr

Frustratie maar ook bewondering: unieke beelden van de Orient Express

Donderdag kondigde zich opnieuw aan als een hoogdag voor treinspotters (en fans van Agatha Christie). De mythische Orient Express was te bewonderen in het station van Essen en zou ook Antwerpen-Centraal passeren. Maar door de massale opkomst in het station daar, werd de Orient Express uiteindelijk omgeleid.

De Orient Express stond donderdag een tijdje stil in Essen en dat lokte heel wat kijklustigen. Daarna zou de trein verder rijden naar Antwerpen-Centraal. Ook daar verzamelden heel wat treinspotters op het perron. Iets te veel. De Orient Express passeerde nog in Ekeren maar werd dan uit veiligheidsoverwegingen omgeleid omdat er te veel volk stond op het perron in Antwerpen-Centraal.

“Dinsdag ben ik hier ook geweest. Ik was hier om 15 uur en om 20 uur ben ik weer vertrokken. Maar ik heb de Orient Express niet gezien”, aldus een teleurgestelde dame op het perron. “Vandaag kom ik terug en het is weer hetzelfde. Hij komt spijtig genoeg weer niet.”

Onze fotograaf kon de reis van de Orient Express deels vastleggen in de video bovenaan.

Ook dinsdag was de beroemde trein even te zien in ons land. Om 23.15u rolde hij het station van Essen binnen en bleef daar enkele minuten stilstaan. Heel wat wachtenden werden na een monstervertraging toch nog beloond.

LEES OOK: Coco Chanel en Albert Einstein reisden ermee: waarom de Orient Express zo beroemd is

 ©  koen fasseur

 ©  koen fasseur

 inke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen