Jules Vangeel. 

Jules Vangeel. ©  Mia Uydens

Drie Belgische kajakkers stoten door naar halve finale EK 2021 voor beloften en juniores

Maarten De Wilde, technisch directeur topsport kajak, selecteerde drie Belgische talentvolle kajakkers voor het EK U23 en het juniores EK. Jules Vangeel (U23) en de juniores Raf Bastiaens en Christine Debruyne losten op de eerste wedstrijddag alvast zijn verwachtingen in. De drie Vlaamse jongeren plaatsten zich voor hun halve finale en mogen dus morgen knokken voor een plaats in de A- of de B-finale.

Jules Vangeel, de belofte (U23) van de Geelse Kano Vereniging, finishte in zijn voorwedstrijd vierde op iets meer dan zes seconden van de Wit-Russische winnaar Uladzislau Kravets. Onze landgenoot liet de 14de tijd op 22 deelnemers noteren en zal in de halve finale iets meer dan vier seconden sneller moeten peddelen om de A-finale te halen.

Junior Raf Bastiaens finishte in zijn race vijfde, maar met een tiende besttijd op 22 juniores lijkt de clubgenoot van Van Geel toch een grotere kans te maken om morgen de top negen te halen.

Christine Debruyne tekende op die eerste EK dag in de voorwedstrijd van de K1 500m voor juniores meisjes verantwoordelijk voor de beste Belgische prestatie. De kajakster van TKC Turnhout finishte knap derde en liet de twaalfde besttijd op twintig vertrekkers noteren. Met een minieme achterstand van amper zes tienden van één seconde op de Servische Gere, die een negende tijd klokte, mag ook Christine Debruyne hardop dromen van een plaats in de A-finale.  (William Defraigne)

Meer sportnieuws