Op deze plek stond tot 2017 een woning. 

Op deze plek stond tot 2017 een woning. © Joren De Weerdt

Raadslid vraagt bijenvriendelijk bloemenveld aan Kerkeblokken

Nijlen -

Het perceel op de hoek van de Jan Eduard Claeslaan en de Kerkeblokken werd in 2006 aangekocht door de gemeente, maar ligt nog steeds braak. Tijd om er minstens tijdelijk een bijenvriendelijk bloemenveld op aan te leggen, vindt raadslid Leo Verelst (Nieuw Nijlen).

Bert Provoost

De aankoop had als bedoeling om de zichtbaarheid op die plek te verbeteren. De woning werd in 2017 afgebroken. “De toenmalige gemeenteraad besliste op 6 juni 2006, dus meer dan vijftien jaar geleden, om de woning op de hoek van de Kerkeblokken en de Jan Eduard Claeslaan aan te kopen voor 175.000 euro. De woning werd intussen afgebroken, maar er ligt nog altijd een braakliggend stuk grond waar ooit de woning stond. Het wordt dan ook tijd dat we iets doen met deze zeer duurbetaalde grond”, zegt Leo Verelst.

“We zouden graag zien dat de grond op korte termijn minstens wordt verfraaid. Dat kan door het perceel tijdelijk in te richten als bijenvriendelijke bloemenweide, zoals in Berlaar gebeurd is op de hoek van de Legrellestraat en Markt.”

Het bewuste huis, kort voor de afbraak in 2017.

Het bewuste huis, kort voor de afbraak in 2017. © Gemeente Nijlen

Schepen van Milieu Tom Covens (CD&V) zegt dat een herinrichting voorbereid wordt. “De Kerkeblokken wordt klimaatrobuust heringericht met de nadruk op trage weggebruikers en een goede bereikbaarheid van woonzorgcentrum, school, woningen en buurtpunt. Daarnaast wordt met de dienst mobiliteit bekeken of de grond in toekomst geschikt kan zijn als bushalte.”

De schepen zegt dat Nijlen in 2022 een gooi wil doen naar het label Bijvriendelijke Gemeente. “We bekijken of er tijdelijk kan ingezaaid worden op de hoek. Op andere plekken in de gemeente planten we trouwens geregeld veldbloesemmengsels aan. Bewoners die suggesties hebben om zo nog extra veldjes aan te planten, mogen dat gerust melden”, zegt Covens.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio