Schepenen Marina De Bie en Gabriella De Francesco aan een van de drinkwaterfonteinen in de Befferstraat. 

Schepenen Marina De Bie en Gabriella De Francesco aan een van de drinkwaterfonteinen in de Befferstraat. ©  Stad Mechelen

Drinkwaterfonteinen zorgen voor verkoeling

Mechelen -

Drie drinkwaterfonteinen in het centrum van Mechelen zijn in gebruik genomen. Ze staan in de Befferstraat, Onder-den-Toren en aan Transit M.

LEES OOK: Aan zonnecrèmepalen kunnen Mechelaars zich gratis insmeren

Pidpa plaatste de fonteinen vorig jaar al. Normaal hadden ze vorige zomer al in gebruik moeten zijn, maar door het risico op besmetting met corona werd dat uitgesteld. De stad reinigt de fonteinen dagelijks. Ze raadt gebruikers aan om het water eerst even te laten lopen voor je ze gebruikt en bijvoorbeeld je drinkfles vult. De stad vraagt ook om contact tussen de kop van de fontein en handen, mond of drinktuit te vermijden.

De fonteinen komen bovenop het bestaande aanbod. “We hebben sinds vorig jaar een actieplan ‘Warme Dagen’ dat Mechelaars sensibiliseert om tijdens warme dagen extra aandacht te besteden aan de eigen gezondheid en die van anderen. Voldoende water drinken, rusten, insmeren en verkoeling opzoeken is daarbij de boodschap”, zegt Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+), schepen van Welzijn.  

“Het gratis beschikbaar maken van drinkbaar water is dan ook een van de acties uit het Mechelse Klimaatplan: als er meer hittegolven komen, wordt het nog belangrijker dat bezoekers van de stad, maar ook honden en andere huisdieren kunnen drinken wanneer dat nodig is. Vaste drinkwaterkraantjes zijn bovendien milieuvriendelijk”, vertelt Marina De Bie (Vld-Groen-m+), schepen van Milieu en duurzaamheid. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio