© twitter

Flatgebouw ingestort in Miami terwijl iedereen slaapt: zeker één dode, onduidelijkheid over lot van 99 bewoners

Een appartementsgebouw in de buurt van het Amerikaanse Miami Beach is woensdagnacht rond 2 uur lokale tijd ingestort. De foto’s van de ravage doen het ergste vrezen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Volgens de lokale media zijn al acht mensen naar het ziekenhuis overgebracht en overleefde een vrouw de instorting niet.

Als een tornado of een aardbeving. Zo omschrijven getuigen het moment van instorting van de Champlain Towers South, een gebouw van twaalf verdiepingen hoog. Op de foto’s die direct na de instorting werden genomen zijn de restanten te zien van het gebouw dat voor de rest grotendeels is verdwenen.

De puinhoop op de grond is een berg van meters hoog. Op beelden van een camera die het stadsdeel vanuit de lucht filmt is te zien hoe het gebouw instort en zorgt voor een enorme stofwolk. “Ik vrees dat ik veel vrienden heb verloren. Het gebouw is zo plat als een pannenkoek”, getuigt een vrouw die op afstand van de plaats van de ramp wordt gehouden.

Enkele honderden reddingswerkers zijn momenteel bezig met een grootschalige zoekactie in de hoop zo snel mogelijk mensen nog levend van onder het puin te halen. In het gebouw zijn volgens de politie meer dan honderd appartementen en studio’s, dus de vrees is groot dat er heel wat mensen aanwezig waren toen het gebouw midden in de nacht instortte. Getuigen beweren dat ze mensen hebben horen schreeuwen van onder het puin.

 

 ©  REUTERS

“Miami-Dade Fire Rescue is ter plaatse, ze voeren op dit moment reddingen uit”, zegt sergeant Marian Cruz. “Ik raad iedereen aan om uit het gebied te blijven, zodat brandweer en politie zich kunnen concentreren op mensen redden en doen wat we moeten doen.”

Volgens de eerste berichtgeving zijn al acht mensen naar het ziekenhuis overgebracht. Onder wie ook een brandweerman en een kind van amper tien jaar oud. Een van de acht zou in kritieke toestand verkeren. Het gaat niet om het kind. Dat was volgens beelden van een televisieploeg volledig bij bewustzijn en leek op het eerste gezicht niet zwaargewond. Volgens CBS News overleefde minstens één vrouw de instorting niet.

Hoe het gebouw, dat in 1981 werd opgetrokken, plots kon instorten is voorlopig nog onbekend. Het is ook niet geweten of alle appartementen in dat deel van het blok bewoond waren.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  AP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 

 ©  AFP

 

 ©  AP

(thv)

MEER OVER Meest gelezen