Nina Derwael zal na Olympische Spelen wereldtitel niet verdedigen: “Ik vind het ook belangrijk om andere dingen te beleven”

Nina Derwael zal in oktober niet afreizen naar het WK in het Japanse Kitakyushu om er haar wereldtitel aan de brug met ongelijke leggers te verdedigen. Deze zomer mikt de 21-jarige Limburgse voluit op olympisch goud en daarna gaat de riem er enkele maanden af.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Ik zal mijn wereldtitel niet verdedigen omdat ik na de Olympische Spelen het nodig zal hebben om fysiek en mentaal rust te nemen”, wordt ze woensdag geciteerd door La Dernière Heure. “Ik zal geen jaar stoppen maar zeker enkele maanden. Ik zal uiteraard niet in mijn zetel blijven liggen en niets doen, want ik kan het mij niet veroorloven om inactief te blijven maar ik vind het ook belangrijk om andere dingen te beleven.”

Derwael kroonde zich in 2018 (Doha) en 2019 (Stuttgart) tot wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers. Op dat onderdeel wil ze in Tokio ook olympisch kampioene worden. Ze heeft de ambitie om daarna verder te doen tot Parijs 2024.

Vastgoed

Jobs in de regio