Door het hart van de stad in regenboogkleuren te hullen, verklaart Mechelen zich solidair met München. 

Door het hart van de stad in regenboogkleuren te hullen, verklaart Mechelen zich solidair met München. © Sven Van Haezendonck

Mechels stadhuis licht op in regenboogkleuren

Mechelen -

Het stadhuis van Mechelen lichtte woensdagavond op in regenboogkleuren en op de Sint-Romboutstoren wapperde opnieuw de veelkleurige vlag. De stad deed dat niet toevallig net woensdag.

Door het hart van de stad in regenboogkleuren te hullen, verklaart Mechelen zich solidair met München. In die Duitse grootstad ging de mannschaft tijdens het EK in duel met Hongarije. In dat Oost-Europese land stemde het parlement een antihomowet. Mechelen spreekt zich uit tegen zulke discriminerende wetgeving, want ze maakt al langer een speerpunt van gelijke kansen voor iedereen en samenleven in diversiteit.

“Alle vormen van diversiteit. Of het nu gaat om afkomst, gender of geaardheid. Ook symboliek is daarbij belangrijk”, zegt het stadsbestuur. Met de actie gaat het in op een voorstel van gemeenteraadslid Pia Indigne (Vld-Groen-m+). Zij hing zelf ook de regenboogvlag uit aan haar zaak Beans op de IJzerenleen. “Daar heb ik de toestemming van de UEFA niet voor nodig”, stelt ze. De Union of European Football Associations verbood om de bekende Allianz Arena te laten oplichten in regenboogkleuren tijdens de wedstrijd Duitsland-Hongarije. (svh)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio