De vernieuwde speeltuin aan de Meidoornlaan. 

De vernieuwde speeltuin aan de Meidoornlaan. © Jan Brys

Speeltuin Meidoornlaan is helemaal opgeknapt voor de zomer

Kapellen -

De speeltuin in de Meidoornlaan in het centrum van Kapellen kreeg een grondige make-over met het oog op de zomervakantie. Het grote speeltuig in de grote open speeltuin werd afgebroken en vervangen door een gloednieuw toestel.

“Na een onderhoudsbeurt stelden onze mensen van de technische dienst vast dat het grote speeltuig helemaal versleten was. We besloten daarom om het te vervangen door een mooi en veilig toestel”, legt schepen voor jeugd An Stokmans (Open Vld) uit.

“We hebben dan ook van de gelegenheid gebruikgemaakt om het hele speelpleintje een grondige beurt te geven. De balk boven de schommel werd vernieuwd en het voetbalveldje werd opnieuw ingezaaid. De twee doelen werden opnieuw vastgezet zodat er naar hartenlust kan worden gevoetbald”, vervolgt Stokmans.

De kostprijs voor het nieuwe speeltuig bedraagt 16.000 euro. Voortaan zullen de mensen van onze technische dienst instaan voor het onderhoud van de toestellen. Zo kunnen we korter op de bal spelen”, gaat de schepen verder.

“In deze wijk wonen veel jonge kinderen. We vinden het belangrijk dat ze een ontmoetingsplek hebben. Hier kunnen zowel kleuters als kinderen van de lagere school terecht. Het is een groot voordeel dat deze speeltuin helemaal open is. Zo is er enige vorm van sociale controle”, besluit Stokmans.

(jbr)Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio