De speeltuigen werden uitvoerig uitgetest.  

De speeltuigen werden uitvoerig uitgetest.  © Tommy Maes

Kinderen spelen speelplein Rijtenhof in

Mol -

De kinderraad van Mol heeft woensdag speelplein Rijtenhof in Millegem ingehuldigd. Het speelplein is grondig vernieuwd. De kinderen versierden enkele vuilnisbakken en testten nadien de speeltuigen uit.

Het Rijtenhof is een groot plein tussen de Arendstraat, Bosduifstraat en Rijtenhof in Mol Millegem. Voor de heraanleg bestond het uit petanquebanen, een basketbalveld en enkele bomen, maar het plein heeft nu een ware metamorfose ondergaan. Zo werd er het afgelopen jaar maar liefst 850 vierkante meter verharding opgebroken en vervangen door twintig hoogstambomen, een klimboom, 750 vierkante meter speel- en vogelbosjes, 250 meter gemengde hagen en heggen, diverse bloemenweitjes en veel speelgras. Daarnaast kwamen er natuurlijke speelelementen, pumptrack en rolstoelvriendelijke elementen.

De kinderen versierden ook enkele vuilnisbakken.

De kinderen versierden ook enkele vuilnisbakken. © Tommy Maes

Het ontwerp van het nieuwe plein ontstond in samenspraak met buurtbewoners, verenigingen, schoolkinderen en andere geïnteresseerde inwoners. Het gemeentebestuur van Mol wil jaarlijks een tweetal pleintjes omvormen tot groene sport, speel- en ontmoetingsplaatsen. Rijtenhof is het eerste pleintje dat op die manier werd vernieuwd. Door corona liep de aanleg enige vertraging op, maar nu is het plein volledig klaar. De kinderraad van Mol en enkele kinderen uit de buurt speelden woensdag het speelplein officieel in. (mto )

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio