De leerkrachten en de directie van het GTI willen begin 2022 het Stemlab openen. 

De leerkrachten en de directie van het GTI willen begin 2022 het Stemlab openen. © Filip Spoelders

GTI Mortsel breidt uit met Stemlab voor vijftig scholieren

Mortsel -

Het GTI van Mortsel stelt trots de ruwbouw van zijn nieuw Stemlab voor. Het gebouw gaat voor vijftig bijkomende onderwijsplaatsen zorgen.

Filip Spoelders

Op de speelplaats van het GTI aan de Dieseghemlei staat bijna de volledige ruwbouw voor wat tegen 1 januari 2022 een nieuw Stemlab moet worden. “We noemen het ons Stemlab omdat voornamelijk onze eerste graad van de STEM-opleidingen hier lessen zullen krijgen. In het gebouw is plaats voor twee klaslokalen en een polyvalente zaal. Met deze uitbreiding zullen we vijftig extra plaatsen creëren”, geeft directeur Kathleen Essers aan.

De STEM-richtingen focussen zich voornamelijk op wetenschappen, technologie, techniek en wiskunde. “Met onze school willen we op deze manier ons steentje bijdrage in het opleiden van geschoolde techniekers waar toch een tekort van is op de arbeidsmarkt. Vanaf september komt daar nog eens de richting natuurwetenschappen bij. Met deze educatieve uitbreiding hopen we meer meisjes naar onze school aan te trekken samen met jongeren met een brede interesse.”

Begin dit schooljaar telde het GTI ongeveer 440 leerlingen. Met de capaciteitsuitbreiding klimt de school richting de vijfhonderd scholieren.

Verder studeren of werken

Schepen voor Onderwijs Livia Moreau (Open Vld) ziet met dit nieuwbouwproject verschillende kansen ontstaan. “Een eerste troef is de verdere groei van de STEM-opleidingen. Daarnaast is het mogelijk, zoals de directeur aangeeft, om meer meisjes warm te maken voor het GTI. Ook de ouders krijgen meer onderwijskeuzes in de buurt om aan hun kinderen voor te stellen. Tot slot biedt het een grotere kans om leerlingen klaar te stomen voor het hoger onderwijs.”

Het GTI biedt namelijk ASO, TSO en BSO aan maar afhankelijk van de gekozen richting kunnen de afgestudeerden meteen naar de arbeidsmarkt of zijn ze klaar voor het hoger onderwijs.

Met veel technici in opleiding heeft de school nu een groot voordeel bij de realisatie van de plannen. “De ruwbouw is bijna klaar. De installatie van de elektriciteit, verluchting en verwarming zal door leerlingen van onze school gebeuren”, besluit directeur Essers.

Burgemeester Erik Broeckx, schepen Livia Moreau en directeur Kathleen Essers bekijken de vorderingen.

Burgemeester Erik Broeckx, schepen Livia Moreau en directeur Kathleen Essers bekijken de vorderingen. © Filip Spoelders

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio