Sven en Lucienne kopen de ingrediënten voor Poké-Loco lokaal aan en de maaltijden worden net voor de afhaling bereid. 

Sven en Lucienne kopen de ingrediënten voor Poké-Loco lokaal aan en de maaltijden worden net voor de afhaling bereid. © ram

Koppel maakt gezonde maaltijden op Hawaïaanse wijze

Hoogstraten -

De takeaways kenden het voorbije anderhalf jaar een enorme groei. Wie graag een gezonde afhaalmaaltijd in huis haalt, kan voortaan terecht bij Poké-Loco in Hoogstraten. Lucienne van Laarhoven en Sven Floryn vullen bowls met vis of kip, sushi rijst en verse groenten. De keuze bestaat voorlopig uit vier Signature Bowls met homemade dressing of een zelf samen te stellen bowl.

Ronny van den Ackerveken

Poké bowls zijn van oorsprong een Hawaïaans concept, maar raken ook in België en Nederland meer ingeburgerd. “We dachten er al even aan om een eigen zaak te starten, maar wisten niet goed met wat”, vertelt Lucienne van Laarhoven (45). “Begin dit jaar wilden Sven en ik iets doen aan de opgelopen coronakilo’s. Toen hij voor zijn werk naar Italië reisde, heb ik hem geadviseerd om daar eens een poké bowl te proeven. Ik bestelde dat wel eens op mijn werk in Breda omdat het een gezonde maaltijd is. Sven vond het zo lekker en inspirerend dat daarna de bal aan het rollen is gegaan.”

“De naamspeling Poké-Loco was snel gevonden vanwege de gekke ideeën die we soms hebben. In Hawaï zijn poké bowls enkel gevuld met vis, maar we hebben er ook met kip om het wat toegankelijker te maken. De ingrediënten worden in de ochtend lokaal aangekocht en de maaltijden worden net voor de afhaling bereid, zodat we ze zo vers mogelijk kunnen aanbieden. Ook de dressing zijn van eigen makelij.”

Een bowl van Poké-Loco afhalen, gebeurt bij het koppel thuis. “De gang naast de keuken hebben we daarvoor heringericht”, zegt Sven Floryn (44). “Het valt op dat de meeste mensen poké bowls leren kennen via hun kinderen die in Antwerpen of Leuven studeren. In de grotere steden is het concept al wat meer ingeburgerd. Daar kan je ook thuis laten leveren, maar dat gaat bij ons nog niet.”

Bijberoep

“Lucienne en ik doen dit voorlopig drie dagen per week in bijberoep. Als het goed begint te draaien, bestaat de mogelijkheid dat we de zaak groter aanpakken. Koude maaltijden worden meer gegeten in de zomer, maar we geloven dat er in de winterperiode met een aantal thema’s wel iets te doen valt. Naast de gekende dranken staan bij ons ook meerdere smaken van Arizona ice tea op de bestellijst.”

De bedoeling is om het aantal bowls nog uit te breiden. “Er komt zeker een vegetarische bij, want daar is steeds meer vraag naar”, legt Lucienne uit. “Verder is het nog wat zoeken voor ons. We proberen wel met seizoensproducten te werken. Over het ecologische is goed nagedacht. De bowls zijn gemaakt van suikerriet en kunnen gecomposteerd worden. De deksels en de servetten bestaan uit 100% gerecycleerde materialen.”

“Het is ook de bedoeling om de website uit te bouwen met een webshop om bestellingen eenvoudiger en klantvriendelijker te maken. Bij succes zou het kunnen dat we in de toekomst met een foodtruck op evenementen staan”, zegt Sven.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio